Def Americans

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Brabanders van Def Americans Johnny Cash Tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De bandnaam lijkt niet direct te refereren naar een Johnny Cash Tribute, maar voor de geoefende muziekliefhebber ligt het voor de hand: Ten tijde van de samenwerking van Johnny Cash met Rick Rubin werd diens label DefJam omgedoopt naar het alom bekende American Recordings.

Inmiddels heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd in het club- en festival circuit en meerdere geslaagde theatertournees door heel het land. Of het nu gaat om Johnny’s werk bij Sun Records, de prison platen, gospels, duetten met June Carter of de American Recordings reeks – Def Americans slaagt erin nieuw leven te blazen in de songs die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen. Het werk van Cash beslaat van begin tot eind bijna 50 jaar en blijft in de handen van Def Americans overeind door de onmiskenbare sound ervan oprecht en authentiek neer te zetten zonder het rauwe en rebelse randje van The Man In Black uit het oog te verliezen.

Dat viel ook Johnny’s jongere broer Tommy Cash op. Die benaderde de band in 2013 om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’-shows in Nederland. Ook in het buitenland maakt Def Americans dus indruk, steeds vaker steekt de band dan ook de landsgrenzen over, voor shows in bijvoorbeeld België, Duitsland, Noorwegen en Engeland. Lees verder.

Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: € 20,00  (+ € 1,25 servicekosten)

>> KOOP TICKETS

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op