Join the crew!

Pop- en cultuurpodium Estrado is reeds een aantal jaren bezig met een gestage opmars om uit te groeien tot een volwaardig poppodium. Grote veranderingen op gebied van Techniek, Programmering en Bemensing zijn inmiddels doorgevoerd dan wel in volle gang. De ambities van de huidige directie én vrijwilligers zijn daarom naar boven toe bijgesteld.

Om die ambities vorm te geven, is de bijdrage van vrijwilligers vóór, tijdens en na concerten en alle andere activiteiten in Estrado onontbeerlijk!!! Zonder die bijdrage zouden al die ambities simpelweg onmogelijk zijn. De zoektocht naar enthousiaste geschikte vrijwilligers is daarom een voortdurend proces……

Maar wat verwachten wij eigenlijk van vrijwilligers…….??  Vooraleerst een flinke dosis affiniteit met de activiteit(en) die in Estrado zo al plaatsvinden tijdens evenementen, te weten:

– Bar/keukendienst;
– Garderobe / Kassadienst;
– Techniek (licht en/of geluid);
– Promotie.

Maar ook een professionaliteit die wij samen met jou willen vormgeven. Daarvoor heeft Estrado voor alle genoemde disciplines professionele krachten aan boord die samen met jou de juiste vorm gaan bepalen voor de betreffende werkzaamheden. Daarmee kom je terecht in een dynamisch gezelschap mensen die net als jou maar een doel hebben: Estrado in het rijtje van poppodia als serieuze speler op de kaart krijgen. Los van deze centrale ambitie krijg je daarvoor ook nog waardering in deze vorm:

– Gratis toegang tot onze evenementen, ook als je zelf niet werkt;
– Een kleine vrijwilligersvergoeding;
– Een interessante en dynamische werkplek die niet misstaat op je CV.

Een poppodium kan natuurlijk niet zonder een behoorlijke bar en dito bediening. Als medewerker horeca ben je de belangrijke schakel tussen de gast en Estrado. Je hebt direct contact met de gasten die van jou verwachten dat je ze gastvrij en correct voorziet van een natje en droogje net zoals jij dat ook verwacht als je zelf uit bent.

Daarbij maken wij geen onderscheid tussen de te bedienen gasten en dat laat je zien door de gasten correct te woord te staan en naar behoren te bedienen ook als de gast inmiddels een paar biertjes verder is en hij de teugels wat laat vieren als het gaat om de gebruikelijke omgangsvormen.

Uiteraard kent de barmedewerker zijn grens wel onder alle omstandigheden en weet op tijd te signaleren en/of in te grijpen zodat dit niet leidt tot ongewenste situaties….!

Voor een geslaagde show zijn alle disciplines nodig maar als de Techniek faalt, is het gedaan met de pret! De band kan naar huis en de avond is verpest, tenzij………..de mensen van techniek in staat zijn om het probleem ”on the fly” op te lossen.

Om dat mogelijk te maken, heeft Estrado een professionele kracht in huis die thuis is in alle facetten van de techniek die nodig is om een geslaagde avond te garanderen. Denk dan aan de volgende zaken:

– Geluidstechniek;
– Lichttechniek;
– Elektronicatechniek;
– Elektrotechniek;
– IC;
– Radiotechniek.

Als vrijwilliger met interesse in techniek wordt je beoordeeld op je mogelijkheden om te kunnen functioneren in het team wat tijdens evenementen zorg draagt voor het goed verlopen van alle technische aspecten: Zaaltechniek, podiumtechniek, lichttechniek.  Daarnaast is er ruimte voor stagehands die hand- en spandiensten in en om het podium verrichten.

Als stagehand beginnen is een goede start om kennis te maken met de wijze waarop een concert wordt voorzien van licht en geluid. Estrado verzorgt interne cursussen voor o.a. geluid en na het volgen ervan zou je dan kunnen meelopen met een reeds doorgewinterde podium of zaaltechnicus om de fijne kneepjes af te kijken. Het moment waarop je zelf aan de knoppen mag zitten, is afhankelijk van vele factoren die je tijdens je meeloopperiode zult gaan ervaren en staat ter beoordeling van de technici van Estrado. Tenslotte is het een job met verantwoordelijkheid voor de band en het publiek!

Estrado beschikt over een professioneel ingerichte keuken die is voorbereid op het kunnen serveren van maaltijden tot wel 100 personen.

Als vrijwilliger kun je als onderdeel van de keukencrew werkzaam zijn om de artiesten / bands, crew & gasten van eten of lekkere hapjes te voorzien. En wellicht beschik je zelf ook nog over culinaire kwaliteiten die toepasbaar zijn in ons keukenconcept………

Voor het goed verlopen van een activiteit zijn er medewerkers nodig die de bezoekers begeleiden en helpen vanaf het moment van binnenkomst tot het verlaten van de zaal na afloop van het evenement. Denk aan:

  • Entree:
    Het controleren van de tickets van bezoekers en een oogje houden op het naleven van de punten van ons huisreglement.
  • Garderobe:
    Een bezoeker van Estrado laat zijn of haar jas en/of overige persoonlijke zaken achter bij de garderobe medewerker in de veronderstelling dat het daar veilig en vertrouwd wordt bewaard voor de duur van de activiteit. Na afloop zorgt diezelfde persoon voor een correcte aflevering aan de juiste persoon. Het beheren en afhandelen van eventuele verloren en gevonden voorwerpen hoort daar ook bij.
  • Schoonmaakdienst:
    Dit is doorgaans een gezamenlijke verantwoordelijk voor alle medewerkers. Als bv. de garderobe leeg is, pak je ook een bezem om de tent weer schoon te maken. Je gaat in elk geval niet toekijken hoe anderen dat aan het doen zijn.

Wat moet je met een popcentrum vol activiteiten als het publiek van toeten noch blazen weet……?????

De website, de Facebook pagina en het Twitteraccount zijn de belangrijkste kanalen naar buiten toe om dit aan het publiek kenbaar te maken.  Daarnaast verschijnen er regelmatig promotionele stukjes in de lokale kranten en indien nodig in vakbladen indien het evenement zich daarvoor leent. Tenslotte worden er billboards geplaatst in de stad om bv. een concert in de week voor aanvang aan het publiek kenbaar te maken.

Estrado heeft een team van PR medewerkers die zich daarmee bezig houden. Ben jij ook iemand die bv. pakkende stukjes tekst over een activiteit weet te schrijven voor de krant en daarnaast niet vies is van een rondje door de stad om de billboards te plaatsen ???

Neem dan eens contact met ons op.

Ben je na het lezen van het bovenstaande nog enthousiaster geworden en vindt jij een 9 tot 5 mentaliteit ook ernstig achterhaald? Vul dan snel hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op!


Je naam(verplicht)

Je leeftijd(verplicht)

Geslacht
ManVrouw

Jouw email (verplicht)

HorecaTechniekKeukenZaalPR

Verdere op- en/of aanmerkingen