Voorronde Metal Battle

Voorronde Metal Battle
01
/ Feb
Zaterdag
2020

Voorronde Metal Battle

Tijd
20:00

Metal Battle voorronde 2020

1 februari is het weer tijd voor de Gelderse voorronde voor de metalbattle!!! In deze nieuwe ronde strijden bands gelijk mee voor een plek in de internationale wacken metalbattle.

Naast een optreden op Wacken open air maak je ook direct kans op de volgende festivals van Nederland te spelen: Baroeg Open Air, Stonehenge, No sleep till Wieleman, Zeeltje Rock, Hemelvaart Metalfest, Tattoofest, The Haque Metalfest, Occultfest en Rocktoberfest.

Daarnaast een platencontract bij Limelight Records, bandcoaching door Sander Gommans van the Rock Station, een nummer opnemen bij Cornerstone Audio. En wat te denken van media aandacht door de: Aardschok, Mix105FM, Pitkings, Pas Op Herrie, Rock on your radio, Wingsofdeath, Rock Of Ages, Reject Entertainment. Meer dan genoeg reden dus om hiervoor je beste beentje voor te zetten!!!!

Dit jaar zijn dit de geselecteerde bands:
Desolate Fields https://www.youtube.com/watch?v=0krR1VjD6Aw
Bakasura https://www.youtube.com/watch?v=ZDzZClVoPyc
Deathisfaction https://www.youtube.com/watch?v=cuwqiHtivew
Lifelong https://www.youtube.com/watch?v=9t0Hr7pYK5s


20.00 zaal open
20.30 - 21.00 eerste band
21.20 - 21.50 tweede band
22.10 - 22.40 derde band
23.00 -23.30 vierde band
00.00 uitslag jury

Juryleden:
Leon van Rijnsbergen (Baroeg)
Don Van Andel
Paul Scheers
more to be announced....

Kans maken om met jouw band als de Nederlandse afvaardiging op Wacken Open Air 2020 te spelen?
Schrijf je dan in voor de voorronde van de Nederlandse Wacken Metal Battle via http://www.metalbattle.nl.
Met 48 bands in 12 voorrondes verspreid over het hele land, is de Metal Battle de grootste metalcontest van Nederland en de meest uitgebreide in Europa. Er zijn 3 halve finales, waarin telkens 4 bands strijden om de winst. Van elke halve finale gaan de eerste 2 door naar de finale De 6 winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale die in Estrado te Harderwijk wordt gehouden.

Zowel de winnaar van de jury- als publieksprijs winnen professionele coaching van Sander Gommans en optredens op Baroeg open air, Stonehenge, Tattoofest, Festival t Zeeltje, Hemelvaart Metalfest. Occultfest, The Hague metalfest, No sleep till Wieleman en Rocktoberfest. Daarnaast zangcoaching door Laura Guldemond en media aandacht van Wings of death, Mix 105FM, Rock on your radio, Pitkings, Bang your radio, Rock Of Ages, Pas op herrie, Reject entertainment een tegoedbon voor de opname van 1 nummer bij Cornerstone audio en een platencontract bij Limelight records.
Daarnaast gaat de eindoverwinnaar van Nederland door naar de internationale Wacken Metal Battle op Wacken Open Air 2020.
Get ready to rumble metalheads!!!


Muziekpodium Estrado