Estrado Live:

Tiger Love Machine
Estrado Live:<br><h5>Tiger Love Machine</h5>
24
/ Nov
Zaterdag
2018

Estrado Live:

Tiger Love Machine
Tijd
Deur open 20.00 uur. De band begint om 20.30 uur
Prijs
VVK € 6,00 exclusief € 0,50 servicekosten . Deurprijs €10,00

No rookies, just born to rock your socks off....

De rete strakke grunge band The Tiger Lovemachine staat garant voor een dampende rock’n roll show. Na de goed ontvangen debuut EP ‘Little Swimmer’ in 2014 (vinyl) volgden er vele optredens. Van de kleinste cafés, vetste festivals tot in een overvol Paradiso! Ze deden o.a. de support van Therapy?, White Cowbell Oklahoma, Claw Boys Claw en New Adventures. In 2015 werden er 2 singles met clip uitgebracht, die allebei meer dan 100k beluisterd werden via Spotify!

Op 5 mei 2018 is het album ‘Spree’ uitgekomen. The Tiger Lovemachine op zijn best, 12 grunge songs die uiteenlopen van ingetogen tot wild en catchy. Enkele quotes uit live recenties:

CONCERT CAMERA Pinguin Radio festival

"The Tiger Lovemachine een mix tussen Nirvana en Foofighters met raggende gitaren en rauwe zangstem."

DUCTHess of ROCK Pinguin Radio festival 

"zelf noemen ze het Cowboy Grunge en dat is een goede benaming, want de zang van Ido Stoter zit dicht tegen Kurt Cobain aan." 

Recensie album ‘Spree’ Rockportaal: "Zanger/gitarist Ido Stoter zingt nog steeds even sterk (en blijft vergelijkingen oproepen met Kurt Cobain) we horen een geslepen en goed geoliede machine aan het werk op dit album. Alle nummers zijn door de band zelf geschreven en bruisen van energie. Het eindresultaat mag er zijn dampende, stampende grunge met lekker in het gehoor liggende melodieën en stevig gitaarwerk. Twaalf nummers in een kleine 35 minuten. Dat betekent korte, compacte nummers met een explosieve kern van energie. Deze nummers wil je live horen! Grunge leeft als nooit tevoren!"

Recensie album ‘Spree’ Musicmaker: "De Tiger Lovemachine maakt rauwe, energierijke en pretentieloze rock. Kortom: grunge zoals die bedoeld is. De twaalf nummers tikken net de 34 minuten aan en vliegen zonder opsmuk, op een Bleach-achtige wijze aan je voorbij || De liedjes van het kwartet zijn misschien niet van het niveau Nirvana, maar de plaat kent echt wel heel sterke popmelodieën en meezingbare zanglijnen. || Dat de ervaren rockers met dergelijk jeugdig elan voor de dag weten te komen, is hartverwarmend en hoopgevend."

The Tigers staan toch het liefst op de bühne, de plek waar deze podiumbeesten zich het meest thuis voelen.

LINE-UP

Ido Stoter | Zang & Gitaar
Eggie Braakman | Gitaar & Zang
Rick Strik | Drums

Website: www.tigerlovemachine.com

Als voorprogramma staat An Evening With Knives uit Eindhoven.
An Evening With Knives is een in 2013 opgerichte band uit Eindhoven Rock City. De drie man sterke band is gewapend met alles wat rock te bieden heeft. Hun muziek wordt gekenmerkt door een gelaagde en energieke sound met onverwachte wendingen. Voor diegenen die muziek graag in een hokje willen plaatsen: denk metal, (post)rock en stonerdoom.

Drums en samples: Ivo Jonkers
Gitaar en vocalen: Marco Gelissen
Basgitaar: Peter van Grunsven

Niemand minder dan The Gravel Pit Groove Band sluit de avond af!
Tijdens Local Heroes 2 stonden ze al keihard te rocken, reden genoeg om ze terug te laten komen.
Bezetting:
Edward Prast - Drums
Pim Klompenmaker - Bas
Sheldon Jung - Zang/gitaar

Muziekpodium Estrado