Sunday Acoustic: Mad About Mountains (BE)

Sunday Acoustic: Mad About Mountains (BE)
25
/ Sep
Zondag
2016

Sunday Acoustic: Mad About Mountains (BE)

Locatie
Muziekcafé
Podium
Muziekcafé
Tijd
15.00
Prijs
€6 voorverkoop, €8 aan de deur

“Een van de mooiste countryplaten ooit in Europa gemaakt.” OOR over ‘Radio Harlaz’

Onder schuilnaam Mad About Mountains bewandelde de Limburgse singer-songwriter Piet de Pessemier (Krakow, ex-Monza) in 2012 de lijn tussen zeemzoete americana en country. Met ‘Harlaz’ (2014), vergrootte hij het expertisegebied van Mad About Mountains. Versterkt door een volledige band, backing vocals, extra gitaren en blazers schommelt dit album tussen woelige indierock en melancholische country, zonder de puurheid en emotie van Mad About Mountains’ titelloze debuut te verliezen. Alsof Neil Young, The Band, My Morning Jacket en Band Of Horses zich broederlijk rond een kampvuur scharen. Het derde album ‘Radio Harlaz’ (release 16 april 2016) is nog meer thuiskomen in de seventies van Crosby, Stills & Nash and Young.

Mad About Mountains heeft een uitstekende live reputatie. Je wordt als toeschouwer steeds weer verrast door de pakkende, rustige nummers die afgewisseld worden door gierende gitaren en steeds voorzien zijn van driestemmige samenzang. Mad About Mountains stond in het verleden op tal van Belgische en Nederlandse festivals, waaronder Pukkelpop, Naked Song, Rock Herk en Stille Nacht, en verzorgde supports voor onder andere Israel Nash en J Mascis.

“Mad About Mountains niet agenderen op een groot rootsfestival is de ogen sluiten voor het beste wat op americanagebied in de Lage Landen gemaakt wordt.” Altcountry.nl

“I love these guys. This record kills it!” Bill Reynolds (bassist/producer Band of Horses) over Radio Harlaz’

Op zondag 25 september geeft frontman Piet een intiem soloconcert tijdens de eerste editie van Sunday Acoustic in Estrado.

Muziekpodium Estrado