SKILTRON + Drunken Dolly – AFGELAST I.V.M. CORONAVIRUS

SKILTRON + Drunken Dolly – AFGELAST I.V.M. CORONAVIRUS
28
/ Mar
Zaterdag
2020

SKILTRON + Drunken Dolly – AFGELAST I.V.M. CORONAVIRUS

Tijd
20:00

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per 12 maart een verbod op evenementen met meer dan honderd personen en per 15 maart 18.00 uur onder andere het sluiten van alle horecagelegenheden afgekondigd. Om deze reden heeft Stichting Podia Harderwijk besloten om haar locaties, kunstcentrum Catharinakapel, muziekpodium Estrado en Theater Harderwijk, tot en met maandag 6 april te sluiten. Dit houdt in dat alle activiteiten op de locaties van Stichting Podia Harderwijk tot en met maandag 6 april 2020 geen doorgang vinden. Lees verder.

Gitaren, lang haar, mannen in kilt en een doedelzak, dat is Skiltron. Met een middeleeuwse twist in een modern metaljasje komen ze spektakel brengen dat je toch zeker van dichtbij gezien wil hebben. Vanuit Argentinië komen ze over naar Harderwijk om je iets te laten beleven wat je nog lang zal heugen.

Officieel opgericht in 2004 in Buenos Aires door Emilio Souto, is de toonaangevende Folk Metal Band uit Zuid-Amerika.

In 2012 maakte Skiltron hun Europese live-debuut met een UK-tournee met Martin Walkyier van Sabbat & Skyclad als gastzanger.

Na de release van het derde album "INTO THE BATTLEGROUND" in 2013 ging de band met regelmaat te touren door Europa, en speelde op festivals zoals Wacken, Bloodstock, Hornerfest, Headbangers, Dong, etc. Ze deelden het podium met bands als Judas Priest, Slayer, In Flames, King Diamond en Avantasia.

Het nieuwste album "LEGACY OF BLOOD" werd uitgebracht in 2016 door en er kwam een grote Europese tour van 50 shows in 2 maanden in 20 landen.

Skiltron heeft in de loop der jaren erkenning verdiend in de Folk- en Metal-scene, zichzelf projecterend als een van de referenties van de stijl.

We hebben een voorprogramma gevonden en dat is niet zo maar de eerste de beste!
Drunken Dolly komt wederom all the way to Harderwijk om jullie te laten dansen, springen en feesten met een flink glas bier in je handen! Cheers!

Muziekpodium Estrado