Rocktoberfest

Rocktoberfest
15
/ Okt
Zaterdag
2016

Rocktoberfest

Podium
Podiumzaal
Tijd
12:00
Prijs
€ 10,-

Oktoberfeesten en metal gaat dat samen? Jazeker want oktoberfeesten staan voor gigantische hoeveelheden bier, schnaps, muziek en vooral gezelligheid. En dat is precies waar dit festival over gaat!!! Grote bierpullen, schnaps, bierbanken, en foute jodelmuziek in het cafe.

Beneden in de zaal is daar echter niets meer van terug te vinden. Daar draait het om snoeiharde dampende metal!! Maar liefst 11 bands zullen acte de préséance geven en zullen de pannen van het dak van Estrado bangen.

In willekeurige volgorde branden de volgende bands het podium plat:

Tribal Spirits
Wie kent ze niet in Harderwijk en omstreken. Tribal Spirits maakt een combinatie van thrash overgoten met een vleugje moderne metal. De band is opgericht in 2004 door Jory Hoogeveen, in 2009 kwam het eerste full length album uit en over de jaren heen hebben ze al meer dan 100x opgetreden. Maar kijk en oordeel zelf

Sad Iron
De band is opgericht in 1979 en heeft daarmee aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de Nederlandse metalscene. Zoals veel bands in de jaren tachtig ging ook bij Sad Iron de band ten onder aan externe problemen, en werd bij een reunieshow in 2000 georganiseerd door nota bene onze vrienden van de Heavy Metal Maniacs weer succesvol tot leven gebracht. Sinds die tijd werkt Sad Iron onverdroten door aan hun heavy metal carriere.

Shadowrise
In Eindhoven rock city is Shadowrise ontstaan; symphonische powermetal geïnspireerd door melo-death. Voorbeelden van de band zijn Wintersun, Keep of Kalessin en Symphony X. Shadowrise neemt je met hun energieke live show mee naar de epische wereld van Shadow Island. Hun debuut EP ‘Escape From Shadow Island’ is goed ontvangen en de band deeld binnenkort dan ook het podium met o.a. Arch Enemy, Xandria en Ancient Bards op het FemME festival III. De fans van extreme metal en melodische metal vinden wat ze zoeken bij Shadowrise!

Sisters Of Suffocation
Opgericht in 2014 gaat deze band al als een raket vanaf de start, in hun eerste jaar stonden ze gelijk al op de Eindhoven Metal Meeting in de loop van de tijd kwamen daar nog het Stonehenge festival en Antwerp metalfest bij. Als je bij het zien van de foto nog steeds denkt dat we hier te maken hebben met female fronted tamponrock dan staat je nog wat te wachten als je de muziek opzet. Deze vrouwen maken namelijk serieus dampende deathmetal. Wij verwachten dat tijdens dit optreden het dak er volledig af gaat

Scarblade (Zweden)
Eh jah………………. Wij waren toch echt van plan een 100% Nederlands festival ervan te maken. Maar al vrij vroeg kwam daar die aanbieding van Scarblade voorbij en wij gingen direct voor de bijl. Een Grieks/Zweedse samenwerking. Drijvende kracht achter deze band is Aliki Kostopoulou. Het debuut album The Cosmic Wrath kwam in mei van dit jaar uit en laat daarop invloeden zien van Warlock, Iron Maiden en Judas Priest. Hou je van ongecompliceerde feelgood heavy metal dan is dit je band.

Muziekpodium Estrado