Punk Rock Revival

Punk Rock Revival

Punkrock is in Nederland onderbelicht. Om het genre weer in de spotlights te krijgen hebben de bands Sidewalk (Utrecht) en Shit Hits The Fan (Leeuwarden) de Punk Rock Revival Tour opgezet. Goede punk met een lage drempel voor bezoekers door heel Nederland, en Estrado zet haar schouders eronder. Samen met de lokale helden van Alive Again (Nunspeet) komen ze op 18 september naar Harderwijk.

Alive Again
Alive Again is een hardwerkende energieke Pop Punk band, bestaande uit 5 jonge honden. Afgelopen jaar speelden ze o.a. in de Melkweg, Dynamo, Hedon en meerdere malen op 3FM. In 2014 hebben ze 3 EP’s uitgebracht, welke al meer dan 150.000 x beluisterd zijn op Spotify. Ook speelden ze op verschillende grote festivals waaronder Jera on Air. Dat de mannen van Alive Again niet stil kunnen zitten blijkt al uit het feit dat in september hun volgende plaat verwacht wordt. Ook werd hun nazomerhitje regelmatig gedraaid op 3FM. Alive Again is klaar om te knallen, hard, héél hard.

Sidewalk
Liefhebbers van 90’s punk opgelet: Sidewalk is er voor jullie! Geïnspireerd door bands als Pennywise, Bad Religion en Swingin’ Utters touren ze al rond sinds 2009. Dit doet de Utrechtse band met resultaat: meer dan 130 verspreid over 7 landen.
Sidewalk werkt momenteel aan hun debuutalbum, die in oktober 2015 verwacht wordt.

Shit Hits The Fan
“Onze nostalgische 90’s punkrock zal veel volwassen mannen laten huilen als baby’s en verlangen naar de tijd toen skatepunk de aandacht kreeg die het verdiende, Vans Warped Tour nog rockte, en een leven zonder Tony Hawk Pro Skater 2 ondenkbaar was.”
Shit Hits The Fan’s edgy melodische punk wordt vaak vergelijken met bands als The Offspring, Pennywise en Good Riddance. De teksten van de band gaan over relevante maatschappelijke problemen, maar ook over persoonlijke problemen en vervreemding.

Muziekpodium Estrado