Muziekcafé: Pelvoux, Tom Tukker

Muziekcafé: Pelvoux, Tom Tukker

Pelvoux

Pelvoux is het project van Rients van Ganswijk en Bram van de Glind. De muziek is te omschrijven als een mix tussen ambient en popmuziek, en is gelaagd en atmosferisch.
Bij het maakproces staat experiment centraal en gaat de zoektocht naar nieuwe geluiden altijd door, elke song moet een eigen landschap zijn.
Na een lange periode van knutselen en schaven werd op 28 januari 2016 de EP ATLA uitgebracht.

Op het podium is Pelvoux een volledige vijf-mans band in een mix tussen een traditionele bandsetting en electronica.

De muziek wordt live versterkt door gevideomapte visuals, live aangestuurd om zo goed mogelijk de dynamiek van de muziek te volgen.

Meer info:
https://www.facebook.com/pelvoux
https://twitter.com/Pelvouxx
Youtube:

Tom Tukker

Weg van de drukte, weg van de stress. Met een piano en zijn computer is hij in het bos gaan schrijven met een groot aantal liedjes als uitkomst. Een aantal zijn als EP en video drieluik uitgekomen, een plaat waarbij Tom de rust terug probeert te geven aan de luisteraar. Hij sloot zichzelf twee weken om terug te gaan naar de kern van wat voor hem muziek betekend. Als kind kon hij eindeloos naar de uitklank van zijn cello luisteren of de resonantie van piano noten. Hij is opgegroeid tussen de bomen, dus terug naar de roots, in alle opzichten. Eindresultaat is een groot aantal eerlijke transparante liedjes in een modern jasje. Licht melancholische vocalen, simplistische uitgeklede piano partijen met hedendaagse minimale beats en synthesizers.

Maar het allerbelangrijkst, met Tom’s visie. Alleen zijn is het belangrijkste wat er is. Rust vinden met jezelf. De emotionele tegenstrijdigheid die deze stelling met zich mee brengt is de fundering voor Tom’s werk, want alleen zijn – in een bos – is niet altijd leuk.

In de maak is EP II die nog voor de zomer uitkomt, een vernieuwend en vooral eerlijk geluid.
Samen met zijn band geeft hij intieme, persoonlijke en meeslepende optredens en was onder andere te zien: – Als headliner op FSP Festival, Minsk Belarus – Melkweg & Paradiso Grote Zaal – Popronde 2015 – Sold out show met The Slow Show https://www.facebook.com/metomtukker\ https://tomtukker.com Drieluik (YouTube): https://www.youtube.com/playlist?list=PLQpQkDLkgu7Vo_YR96XWj5FBwxJDZm yaS Spotify:

Muziekpodium Estrado