Novatia

Novatia

Novatia in Muziekcafé Estrado.

NOVATIA is het nieuwste muzikale project van ervaren muzikanten Joep Selen, Ingmar Kops, Joost Lobbes, Fabian van Dijk en Rindert Bul. Vernoemd naar het Latijnse werkwoord “novate”, het creëren van iets nieuws door het verbeteren en vernieuwen van iets ouds, zal het geen verrassing zijn waar NOVATIA voor staat. Door het combineren van invloeden die variëren van alles tussen jazz, funk en pop, heeft NOVATIA haar eigen eclectische stijl van progressieve rock gecreëerd. Soms sferisch en progressief zoals Riverside of Pink Floyd, soms groovend en funky zoals Jamiroquai. Soms donker en dreigend, soms licht en zweverig, maar altijd herkenbaar als NOVATIA.

Improvisatie is een belangrijk middel om te komen tot het geluid van NOVATIA. De band zoekt hiermee naar de juiste sfeer voordat ze haar ideeën uitwerkt tot nummers. Bij het schrijven van nummers richt NOVATIA zich op het neerzetten van arrangementen waarbij elk instrument zijn eigen rol speelt binnen de context van de boodschap en emotie die het nummer probeert over te brengen.
In 2015 heeft NOVATIA haar debuut EP “Remind you of yourself” opgenomen. In the studio, maakt de band gebruik van klassieke opname technieken. Door alle nummers in één take op te nemen zonder clicktrack en met alle bandleden tegelijk in de opnameruimte, is het NOVATIA gelukt om de stemming en dynamiek van haar nummers vast te leggen en de nummers een duidelijke live feel mee te geven.
Vanaf September 2015 zal NOVATIA haar muziek live op de wereld loslaten. Verwacht daarbij een band die toegewijd is om alle energie en creativiteit van haar debuut EP mee te nemen naar het podium. Verwacht een band die niet bang is om te improviseren en risico’s te nemen. Verwacht een band die gebrand is op het overbrengen van de emoties van de nummers naar het publiek. En vooral: verwacht “to be reminded of yourself!”

Muziekpodium Estrado