Noord Geldersch Metaal: Metal Battle halve finale

Noord Geldersch Metaal: Metal Battle halve finale
17
/ Mar
Vrijdag
2017

Noord Geldersch Metaal: Metal Battle halve finale

Podium
Podiumzaal
Tijd
20:00
Prijs
6,66

17 maart is het weer zo ver, dan is er de halve finale van de metalbattle. De winnende bands uit Limburg, Utrecht, Flevoland en Gelderland strijden dan om een definitieve plaats in de finale op 22 april!!! Tevens is er voor de winnaar van de halve finale nog een andere prijs te winnen en dat is een podiumplek op de Headbangers Bash op zaterdag 8 april in Amersfoort:
https://www.facebook.com/events/1851211228494583/

De Grote Boodschap is een thrash/sludge/grind/ band uit Arnhem. Snoeiharde korte nummers met beukende drums en Nederlandstalige zang. Al vanaf het eerste nummer bleef er bij mij een grote glimlach op mijn gezicht steken. Het is een overduidelijke funband. De muziek is niet hoogstaand, maar wel goed …en retestrak uitgevoerd met humoristische teksten. Voor eenieder die houdt van strakke grind/thrash dit is je band!

Temple Renegade komt voor uit het gitaarduo Lincoln. Muzikaal laat het zich lasrig omschrijven maar als we zeggen dat het klinkt als Alter Bridge, Clutch, Breaking Benjamin, Metallica en meerdere andere Amerikaanse rock en metal bands heeft u een aardig idee. Voeg daarbij nog een scheutje stoner-rock en u heeft een beeld. De band heeft inmiddels een rijk gevuld tourschema, wat de mannen door heel Nederland brengt.

Hadden we in de voorronde al een experimentele metalband, in de halve finale komt daar The Mad Baron bij!! Wat een unieke progressieve stijl! Ze omschrijven het zelf als rock n roll on steroids. Bij mij komt onmiddelijk een vergelijking met The Gathering binnen. Niet dat deze band daarop lijkt, maar in de manier waarop. Zwaar overstuurde gitaren met een bigger than live soundstage met daarin veel aandacht voor details. Er is veel afwisseling in de muziek te horen en er zijn duidelijke rustpunten in de nummers waardoor tegenstellingen nog groter lijken. https://www.youtube.com/watch?v=_vap3E4F8sY

Muziekpodium Estrado