Muziekcafé: The Legs, Two Shakes of a Lamb’s Tail

Muziekcafé: The Legs, Two Shakes of a Lamb’s Tail

The Legs is een power trio uit Noordwijk aan Zee en heeft zijn inspiratie voornamelijk gehaald uit rock muziek van de jaren 60 & 70.

Bands als The Jimi Hendix Experience, Cream, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd en nog veel meer hebben bijgedragen aan de manier waarop deze jonge mannen hun instrumenten bespelen.

De nummers van de band zijn veelzijdig, sfeervol en verrassend. Van psychedelica tot beukende drums met powerful vocals, uptempo gitaarsolo’s en daar voorbij.

Inmiddels werden er shows gespeeld in Patronaat(7x), P60, Gebr. de Nobel(3x) en op festivals als Beeckestijnpop en Loungefest. Eerder won de band al de Grote Prijs van de Bollenstreek en werden ze 2e bij de Rob Acda Award. Ook de voorprogramma’s voor o.a DeWolff, Dead Meadow(USA), The Brew(UK) en Woodstock 1969 legendes Ten Years After (UK) behoren tot de hoogtepunten.

In September 2015 kwam hun Debut EP ‘House of Horizontal Happiness’ uit op vinyl, cd en online media (Spotify, iTunes, etc).

 

Two Shakes of a Lamb’s Tail.

Two ShakesDrie gasten van begin twintig die al sinds jaar en dag muziek met elkaar maken, besloten in 2011 dat het tijd was. Tijd voor MUZIEK. Juist ja, met hoofdletters. Oftewel: Met hart en ziel muziek maken, met het gevoel van het moment, in de ruimte waar je bent.

Dat is wat er gebeurd bij een optreden van Two Shakes. De heren mengen de energie van het publiek met de uiteenlopende gevoelens van zichzelf. De klanken die daarop volgen zijn elke keer verschillend, en elke keer opnieuw de moeite waard.

Toen begin 2012 de eerste EP werd opgenomen was nog niemand zich bewust van de veranderingen die komen zouden. De ietwat ‘rustige’ EP, genaamd “Work In Progress”, leek niet echt op de ruige, harde live act die de band normaliter neerzet. Maar naarmate de jongens vorderden kwamen er nieuwe nummers, werd er meer echt op elkaar ingespeeld en veranderde ook de live performance. Er ontstond meer ruimte voor dynamiek, voor de instrumenten en elkaar. Inmiddels heeft het trio ook een echt album gemaakt, en wat doet een band die passie heeft voor optreden? Juist, die maakt een live album!
En zodoende is daar ‘I Wish You Were Released’. Tachtig minuten vol rauwe, echte Two Shakes klanken.

Psychedelische bluesrock, zeggen ze weleens, dat genre lijkt het meest op de muziek van Two Shakes. Maar met Erik achter het drumstel, Johan op de basgitaar en Jesper met een gitaar in de handen klinkt het gewoon als Two Shakes. Feitelijk schrijven de heren muziek in alle stijlen. Ze houden ervan zichzelf uit te dagen, nieuwe wegen in te slaan en te spelen waar ze zin in hebben. En met een grote liefde voor muziek kan de band alleen maar groeien!

De drie vrienden zijn hard aan het werk om dromen werkelijkheid te maken. Dat doen ze samen met de ‘Two Shakes Family’; vier enthousiaste liefhebbers die zijn toegevoegd aan het team. Een fotograaf, grafisch ontwerper, manusje van alles en een aansteker (manager) voegen veel goede dingen toe aan de bestaande dynamieken, en met z’n zevenen spelen ze alles rondom de band klaar! In besprekingen en brainstormsessies wordt nagedacht over de volgende stappen, en met een aansteker die optredens regelt kunnen de heren blijven doen wat ze het liefste doen. Spelen!

Inmiddels heeft Two Shakes al heel wat kilometers gemaakt. Vele podia en zalen zijn bespeeld, en dat is nog maar het begin. Ze spelen het liefst zo vaak mogelijk, op zoveel plekken mogelijk. Dus kom een keer luisteren en ervaren, wat deze live band met jou doet!

Gevoel, kracht, echtheid en liefde.
Two Shakes neemt je mee.

Muziekpodium Estrado