Metal Battle, Veldslag Oost

Metal Battle, Veldslag Oost

Nu de 4 voorrondes voor de Metalbettle in Utrecht, Gelderland, Flevoland en Limburg zijn gestreden, is het tijd voor Veldslag Oost! De bands hebben al duidelijk in de voorrondes laten merken er klaar voor te zijn, maar zijn jullie dat ook?

In Utrecht is als winnaar uit de battle RHOVANION gekomen. Rhovanion is heeft al verscheidene keren laten zien dat ze weten wat ze doen In de voorronde heeft deze folk­metalband duidelijk laten zien dat ze het afgelopen jaar goed gegroeid zijn. De vraag is of het nu voldoende is om voorbij de halve finale te komen en zelfs de hoofdprijs mee naar huis te mogen slepen?

Website

In Gelderland klapte IRRITATION  door de concurrentie heen om als winner eruit te springen. Dezehyperthrash metalband heeft laten zien aan de jury dat je met grof geweld, strakke percussie, blazende gitaren en brute grunts zeker een strakke set neer kunt zetten. Live weten ze een zeer goede en solide indruk te maken, maar is dat genoeg om de concurrentie voorbij te blazen?

Website

In Limburg is de voorkeur van de jury gevallen op de Black metalband DOOD. Snelle riffs, diepe duistere lagen en vocalen die door merg en been heen gaan zorgen ervoor dat de band hun naam eer aan doet. Dat ze een solide live show gaan neer zetten in Estrado is wel zeker. Maar is dit solide genoeg voor een plekje in de finale?

Website

Bandcamp

En vanuit Flevoland hebben we de thrash/deathmetal band INFANTRY. Deze voetsoldaten weten met grof geweld een stevige dosis metal neer te zetten. Nergens wordt ingeperkt en ze zetten duidelijk alle grenzen open. Zullen hun trefzekere schoten doel raken?

Website

Op al deze vragen kun je op maar 1 manier achter komen. Wees er zelf bij!

Muziekpodium Estrado