Kapelsessie: Black Oak + Sväva

Kapelsessie: Black Oak + Sväva
07
/ Okt
Vrijdag
2016

Kapelsessie: Black Oak + Sväva

Podium
CATHARINAKAPEL
Tijd
19.45
Prijs
€10,00

LET OP! Locatie: Catharinakapel 

Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands. Black Oak bestond hypothetisch al jaren, als een combinatie van beide bandnamen. “We maakten al jaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” Black Oak op tour zouden moeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar, het was pas in 2014 dat beide songwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven. Het resultaat was de The Black Atlantic / I am Oak split EP “Black Oak”.

Hierop stonden onder andere twee nummers die samen geschreven waren. “Onze schrijfsessies zijn heel intuïtief”, vertelt Kuijken. “Geef ons een paar uur schrijftijd en aan het einde ligt er een nieuw nummer in ruwe vorm klaar”, vult van der Velde aan.

Na het uitbrengen van de “Black Oak” split EP en een gezamenlijke tour door Duitsland en Zwitserland in 2014 bleven de heren nummers schrijven en inmiddels is Black Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak. In Oktober 2015 zal de nieuwe EP “Gallop” uitkomen als voorproefje op het debuutalbum “Equinox” wat in de Lente van 2016 zal verschijnen.

Sväva
Support act van de avond is Sväva. Deze band komt, anders dan de Zweedse naam misschien doet vermoeden, gewoon uit Nederland. Het viertal maakt dreampop waarbij de Scandinavische landschappen dan weer wel erg goed te visualiseren zijn. Een weids geluid, melodieuze gitaarlijnen, smerende synths en een opvallende stem die velen doet refereren aan Kate Bush. De band stond in 2015 op Noorderslag en tourde in Zweden en Engeland. Hun debuutalbum wordt in 2016 gereleased.

Muziekpodium Estrado