Sunday Acoustic: Jeroen Kant

Sunday Acoustic: Jeroen Kant
26
/ Mar
Zondag
2017

Sunday Acoustic: Jeroen Kant

Podium
Muziekcafé
Tijd
15:00
Prijs
€ 6,00

Jeroen Kant begon zo’n tien jaar geleden, tijdens zijn gitaarstudie aan het Rotterdams Conservatorium, met het schrijven van liedjes. Aanvankelijk in het Engels, maar niet veel later wist Daniël Lohues hem over te halen in zijn eigen taal te gaan zingen. In de jaren die volgden, bracht hij vier albums uit. Stuk voor stuk vol vlijmscherpe, ijzersterke Nederlandstalige teksten. Meer dan eens zijn er vergelijkingen getrokken met Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Of met Amerikanen als John Hiatt en Ryan Adams. Zijn muzikale inspiratie put hij uit de blues, country, folk en roots-stijlen. De muziek doet Amerikaans aan, zonder er een kopie van te zijn. Altijd weet hij er altijd zijn eigen onmiskenbare stempel op te drukken.

Kant won de publieksprijs van de “Grote Prijs van Nederland”. Hij was een zomer lang te zien in het tv-programma “De Beste Singer Songwriter Van Nederland” als de meest eigenwijze deelnemer ooit. Hij deelde het podium met artiesten als JW Roy en Gerard van Maasakkers. Hij stond op podia van grote festivals als “Zwarte Cross” en “Into The Great Wide Open”. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse “Theaterfestival Boulevard” in ‘s-Hertogenbosch. Hij trad op in café’s, theaters en clubs door heel Nederland en half België. Vorig jaar sleepte hij nog de prestigieuze Vlaamse “Nekka-prijs” in de wacht, wat hem drie dagen op rij een podium bood in een volgepakte Lotta-Arena in Antwerpen.

Zijn vijfde album staat in de steigers, maar eerst volgt nog de voorjaarstour “Nooit Genoeg” naar zijn gelijknamige laatste album.

Muziekpodium Estrado