Jazz on the Corner (vrijdag editie)

Jazz on the Corner (vrijdag editie)

Na het succes van vorig jaar is het Jazzfestival uitgebreid naar twee avonden. Op vrijdagavond gaat het publiek uit zijn dak met een avond vol Blues, Jazz en Soul.  Met optredens van KING OF THE WORLD, THE SOUL SNATCHERS, THE JAZZ INVADERS & de Ermelose jazzformatie GOATMUSIC.

 

Voor dit evenement zijn ook tweedagenkaarten te verkrijgen voor €32,50. Deze kaarten zijn hier te verkrijgen.

 

Programma Vrijdagavond

KING OF THE WORLD

Sinds de oprichting begin 2012 van “King of the World“ ( Erwin Java (gtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Ruud Weber (leadvox/bgtr) is het rap gegaan met deze Nederlandse blues-,rhythm & rootsband. De snel uitverkochte try-outs en de belangstelling van grote festivals waren al veelbetekenend maar de groep voldeed met zijn liveshows ook nog eens ruimschoots aan de vooruitgesnelde verwachtingen.

Met het in maart 2013 verschenen album “Can’t Go Home ” bewerkstelligt de groep echter zijn definitieve doorbraak. De reacties in de vaderlandse alsmede Belgische en Duitse muziekpers zijn unaniem lovend. De tweede plaat ‘KOTW’ werd eveneens goed ontvangen.

Begin 2014 ontving de band maar liefst vijf awards, “Beste blues band”, “Beste gitarist”, “Beste bassist”, “Beste drummer” en “Beste keyboardspeler”, tijdens “The Dutch Blues Awards”. Twee maal was de band te zien op TV bij Pauw en Witteman en Johan Derksen wijdde een hele aflevering van zijn nieuwe TV programma “Derksen on the road” aan King of the World. Ook heeft de band in 2014 gespeeld op het prestigieuze North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

 

Soul-Snatchers-photo-by-Ton-van-der-Kolk-2012-1024x699

THE SOUL SNATCHERS

Echte soul zal nooit vergaan. Dat bewijzen de muzikanten van The Soul Snatchers keer op keer, wanneer ze hun tijdloze down-to-earth funk & soul spelen, met de vette jaren ’60 en ’70 als onmiskenbare inspiratiebron.

The Soul Snatchers zijn geen standaard soulband maar brengen pure soul voor de liefhebber en zo aanstekelijk dat ook het grote publiek meteen bij de spreekwoordelijke lurven gepakt wordt. Met hun eigenwerk pretenderen The Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden, evenmin proberen ze hem opnieuw uit te vinden; ze hébben hem… en ze willen hem maar al te graag delen!

De ritmesectie van heavy drums en bonkende bas legt de solide basis waarop het gorgelende Hammond-orgel en de galmende gitaar de kortste weg naar je ziel weten te vinden. Voeg daar aan toe de driekoppige blazerssectie The Dynamite Horns en de opzwepende performances van de charismatische zanger Curtis T. en special guest Jimi Bell Martin en alle ingrediënten voor een echte soul party zijn aanwezig.

 

goatGOATMUSIC

Goatmusic is een energiek jazzkwartet dat wordt gehoed door Jan Geijtenbeek (beter bekend als ‘de geit’) Vorig jaar studeerde pianist Jan Geijtenbeek af aan het conservatorium en won daarbij de ArtEZ Vriendenpublieksprijs. In datzelfde jaar bracht hij zijn eerste album in eigen beheer uit.

Inmiddels is zijn tweede album, Today’s Story, uitgebracht. Op Today’s Story staat eigen werk: pakkende jazzmuziek met veel popinvloeden. Catchy stukken, mooie melodieën en opzwepende ritmes. Gastsolisten zijn onder anderen Anton Goudsmit en Rolf Delfos.

Goatmusic : ‘De vrolijkste, meest energieke en muzikaalste kudde van Nederland.’!

 

Jazzinvaders 02THE JAZZINVADERS
Waardering is iets dat je moet verdienen, Phil Martin, de creatieve kapitein van de Jazzinvaders (en Social Beats Records) weet als geen ander hoe dat te bereiken. Onder zijn bezielende en inspirerende leiding hebben de Jazzinvaders de afgelopen jaren wereldwijd reeds vele muziekliefhebbers weten te bereiken en beroeren. Vandaag de dag is dat niet anders, misschien nog wel sterker dan voorheen.

Vanuit zijn studio, zorgt Phil Martin (ook de drummer van de band) voor een solide basis waarna hij – na input van de band – alles tot een samenhangend geheel weet te smeden. Het eerste album werd een geweldige (club)hit. In Japan alleen al gingen meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank. Daarna lag de lat hoog maar ook bij de vervolg albums bleek de collectieve chemie goed uit te pakken. Zonder twijfel is de band de afgelopen jaren, na veelvuldig toeren door Europa en Japan, enorm hecht geworden wat ook terug te horen is op de albums ‘Up & Out”, “Blow” en “Three”.

In 2012 werd een nieuwe richting in geslagen door een samenwerking aan te gaan met de legendarische Dr. Lonnie Smith op het Hammond orgel. Dit resulteerde in 2013 tot een mooie toer door de Benelux en het verschijnen van het album “That’s What You Say!”.

In 2014 brachten de nog overgebleven leden van de legendarische Braziliaanse sambafunk sensatie Azymuth een aantal weken door in Nederland om te toeren met The Jazzinvaders. Ook zijn doken samen de studio in. Het gezamenlijke album zal hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2016 verschijnen. Daarnaast werkt de band momenteel aan een geheel nieuw eigen album waarbij men zich laat inspireren door seventies disco jazzfunk van artiesten als Roy Ayers, Donald Byrd en Earth Wind & Fire.

De Jazzinvaders leden behoren tot de top van de vaderlande jazz scène. Hoewel vaak bekroond vanwege hun solistische activiteiten, leveren zij met The Jazzinvaders hun sterkste werk tot nu toe. Frontman en alt-saxofonist Rolf Delfos raakt je recht in het hart met zijn bravoure en virtuositeit maar zal u ook verbazen wanneer hij zijn lyrische kant laat horen. Jan van Duikeren behoort met gemak tot de beste trompettisten van Europa. Zijn ongekende chops in combinatie met extreem swingende solo’s en melodische meesterschap leveren dan ook prachtige composities op. Guido Nijs staat bekend om zijn uberfunky tenor-sax geluid en steekt zijn voorliefde voor Eddie Harris niet onder stoelen of banken. Zangeres Linda Bloemhard voegt een extra dimensie toe aan de Jazzinvaders. Niet alleen in woord en geluid, maar ook met haar verfrissende aanwezigheid. De subtiele groove en harmonieën van pianist Berthil Busstra prikkelen niet alleen de fantasie maar maken ook dat je wilt opspringen en dansen. Hart van de groep, in vele opzichten, is drummer Phil Martin met zijn uitstekende groove, feel en herkenbare sound.

Op het nieuwe eigen album van de Jazzinvaders zullen ook gastbijdragen te horen zijn van bassist Michel van Schie en zangeres Lilian Vieira

In 2015/2016 viert de band het 10 jarig bestaan en zijn ze meer dan ooit klaar voor een nieuw avontuur!

 

Zaal open: 18:00
Aanvang: 19:00
GOATMUSIC: 19:00
THE JAZZINVADERS: 19:30
THE SOUL SNATCHERS: 21:30
KING OF THE WORLD: 23:30

 

Voorverkoop: € 17.50
Aan de deur: € 22.50

Dagkaarten voor de vrijdag zijn HIER te bestellen.
Twee dagen kaarten voor Jazz On The Corner (€32,50) kunnen HIER besteld worden.

Muziekpodium Estrado