Jazz on the Corner (zaterdag editie)

Jazz on the Corner (zaterdag editie)

Altijd al aanwezig willen zijn op een verjaardag van een Jazzicoon? Dit is nu mogelijk. Op zaterdag 12 september treedt de 61- jarige Amerikaanse saxofonist SCOTT HAMILTON op in muziekpodium Estrado, tijdens het tweedaagse Jazzfestival Jazz On The Corner. Op het festival staan dit jaar meer grote namen en plaatselijke talenten.

Na het succes van vorig jaar is het festival uitgebreid naar twee avonden. Op vrijdagavond kan het publiek uit zijn dak gaan met een avond vol Blues, Jazz en Soul. Op zaterdagavond viert onder andere tenorsaxofonist Scott Hamilton begeleidt door Johan Clement Trio en zangeres Léah Kline zijn verjaardag.

Voor dit evenement zijn ook tweedagenkaarten te verkrijgen voor €32,50. Deze kaarten zijn hier te verkrijgen.

 

Programma Zaterdagavond

botc_collageBACK ON THE CORNER
De Harderwijker band Back on the Corner verzorgt op zaterdag met Willem Hellbreker (saxofoon) het voorprogramma. Met gastoptredens van plaatsgenoten Gerald van Dijk (trompet), Maarten Keesman (gitaar) en Christa Brandsen (zang). Binnen de Nederlandse jazzscene is saxofonist Willem Hellbreker een belangrijke vertegenwoordiger van hardbop en mainstream. Met een warm en expressief geluid tovert hij lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon.

 

scottSCOTT HAMILTON
Scott werd op 22-jarige leeftijd ontdekt door de legendarische Jazztrompettist en legende Roy Eldrigde. Hij reisde al gauw de hele wereld rond en trad op met Jazzsterren zoals Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Gerry Mulligan en Benny Goodman. Scott Hamilton heeft zich in de loop der jaren zo met de geschiedenis van de tenor vereenzelvigd, dat hij daar nu zelf deel van uitmaakt. Zijn spel is nu zo natuurlijk geworden dat er geen imitatie van Hawkins, Webster en anderen sprake is, maar van een legitieme voortzetting van de oude swing-tenor.

 

JOHAN CLEMENT TRIO
Johan Clement is een absolute piano genie. Geboren in België met een Nederlandse vader woont hij vanaf zijn 10de verjaardag al in Nederland. Hij speelde met Toots Thielemans, Deborah Brown, Philippe Cathérine. Maar ook met het Golden Gate Quartet in The Platters en het BRT Orchestra. Naast Johan Clement op piano luistert u naar eric Timmermans op bas en Sven-Rozier op drums.

 

LEAH KLINE
De Amerikaanse Léah Kline is een ervaren artieste. Op elk gebied van entertainment heeft ze haar sporen verdiend. Met het grootste gemak treedt ze op voor een zaal van 30 gasten, maar ook voor een 2000 man. Léah heeft gespeeld in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten en zij wordt geprezen om haar persoonlijke benadering en eigen interpretaties van de songs en haar prachtige Jazz vertolkingen.

 

izalinaIZALINE CALISTER
Izaline Calister sluit het festival af. Zij staat na haar succesvolle optreden tijdens Jazz On The Corner 2014 weer op het podium. Met haar trio krijgt deze Antilliaanse zangeres op elk festival het publiek soms aan het dromen, dan weer aan het dansen. Izaline treedt op door heel Europa, Indonesië, U.S.A en Zuid-­Amerika en speelde op vele festivals in binnen-­ en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia tot en met North Sea Jazz Festival.

Dagkaarten voor de zaterdag zijn hieronder te bestellen. Twee dagen kaarten voor Jazz On The Corner (€32,50) kunnen HIER besteld worden.

Zaal open: 18:00
Aanvang: 19:00
BACK ON THE CORNER: 19:00
ft. WILLEM HELLEBREKER & FRIENDS
20:30 – SCOTT HAMILTON: 20:30
ft. JOHAN CLEMENT TRIO & LEAH KLINE
IZALINE CALISTER QUARTET: 23:00

Voorverkoop: € 17.50
Aan de deur: € 22.50
BESTEL KAARTEN

Muziekpodium Estrado