Iris Penning + Ludo (Locatie Catharinakapel)

Iris Penning + Ludo (Locatie Catharinakapel)

‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ (3voor12).

Iris Penning studeerde dit jaar af aan het Rock City Institute in Eindhoven. Tijdens die studie snelde haar naam al aan haar vooruit. Ze deed in een korte tijd vele optredens. Stond o.a. in het voorprogramma van Spinvis, Janne Schra en De Dijk. Ze was finalist in de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, een van de uitverkorenen voor het Proud of the South project en speelde zich een slag in de rondte tijdens de Popronde.

Ondertussen maakte ze een album (Droomverf) en recent nog een EP (Psilocine). In dat laatste project werkte ze samen met experiment-producer Ralph Timmermans (o.a. Signe Tollefsen, United Cowboys (theater), Mindpark). Samen met hem wordt er nu onder de werktitel ‘Spreken met Suiker’ gewerkt aan een nieuw album wat in het voorjaar 2016 uit gaat komen. Een plaat met een sterke nadruk op sfeer en tekst, waarvoor Ralph Timmermans en Iris nachtenlang in de studio zitten. De vernieuwde, volwassenere schrijfstijl van Penning komt naar voren op deze nieuwe CD, evenals de constante drift om te experimenteren. Popmuziek met kleinkunst invloeden, hier en daar subtiele psychedelische randjes en boven alles een nadruk op poëzie.

Ludo

LudoLudo speelt over sloebers, zwervers, prutsers en stakkers. Over de dood van God en over dakloos zijn. Over armoede, bedoeling en zinloosheid. Over zoeken zonder te weten naar wat. Over eenzaamheid. Over hoeren en hoerenlopers. Over moordende slachtoffers en geslachtofferde moordenaars. Over spijt. Over troost.

Muziekpodium Estrado