Estrado live:

Grim Tim en Money & The Man
Estrado live:<br><h5> Grim Tim en Money & The Man</h5>
17
/ Mar
Zaterdag
2018

Estrado live:

Grim Tim en Money & The Man
Tijd
20:00 uur (deur open 19:30 uur)
Prijs
€ 8,00 in de voorverkoop, plus € 0,50 reserveringskosten, € 11,00 aan de deur

 GRIM  TIM 

brouwt een mengsel van alternatieve rock en blues die je niets anders laat doen dan swingen! Alsof je een broeierige bar binnenloopt tijdens een Tarantino-film. Vergelijkingen met Led Zeppelin, The Black Crowes, Jeff Buckley en Triggerfinger hebben de revue al gepasseerd!

De heren hebben in het verleden al een eigen tour gedaan door Europa, zijn met Birth of Joy door het land getrokken en speelde al met Wolfmother in 013 en met Editors in de voormalige Heineken Music Hall!

Grim Tim is nu hard op weg om een van de meest frisse en rauwe live acts van Nederland te worden en Poppodium 013 zette de band zelfs neer als hoop in bange dagen! Na zo'n twee jaar getoured te hebben met het debuutalbum zijn de heren begin 2017 opgesloten om zich te richten op een volledig nieuwe langspeler!

Money & The Man

Door de eeuwen heen zijn mannen geen mannen meer en is geld geen geld meer. De popmuziek wordt elk jaar verschrikkelijker en computers zullen de wereld overnemen. Het Zwolse garage-blues duo Money & The Man is hét nieuwste medicijn tegen de bovenstaande klachten! Bij de intense live shows laat dit duo zien hoe muziek ooit bedoeld was, waarbij het zweet je om de oren vliegt! Toen hun eerste demo ‘Dance’ uit kwam braken de badboys los! Met inmiddels meer dan 200 live shows, waaronder op Zwarte Cross, 3FM, Paradiso, AFAS Live, Popronde en Eurosonic is het recept van deze 2 genieën flink aangeslagen!

In mei 2016 verscheen hun debuut EP ‘The World is Burning’ waarna ze snel de studio in gingen met Pablo van der Poel (DeWolff) om in maart dit jaar hun nieuwe EP genaamd ‘Riddles’ uit te brengen. Hun eigen EP is niet het enige waar de band op vinyl zal verschijnen. In 2017 staan zij ook op de Electrosaurus Southern Sounds verzamelplaat en op de compilatie LP van The Lullabye Factory en nu, in 2018, staat hun debuutalbum op het punt de wereld definitief wakker te schudden!

‘Het Zwolse Money & The Man doet denken aan Black Keys en produceert misschien wel meer geluid dan Auerbach en Carney. Rechttoe rechtaan garageblues maken, dat staat voor het tweetal centraal. Money & The Man laat zien niet meer nodig te hebben dan zes snaren en een drumstel!’ - www.muzine.nl

‘The six tracks on their debut EP The World Is Burning are a powerhouse of old fashioned
garage blues with a gritty hard rock edge.’ – www.Hotpress.com
 

Muziekpodium Estrado