Estrado live:

Firehouse Mama
Estrado live:<br><h5>Firehouse Mama</h5>
13
/ Jan
Zaterdag
2018

Estrado live:

Firehouse Mama
Tijd
20:00
Prijs
€ 8,00 in de voorverkoop, plus € 0,50 reserveringskosten, € 11,00 aan de deur

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze optreden, in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd.

Inmiddels is de samenstelling iets veranderd, maar niet minder enthousiast en nog steeds verrassend. Gitarist André Weel heeft al zoveel gedaan op muziekgebied, te veel om hier te noemen. Hij heeft onder andere gespeeld in de bands Freaky Johnson, Los Pendajos en De Lawaaidoos. Maar ook in projecten gespeeld samen met David Hollestelle, Hans Dulfer en Cees Sax. En nog veel meer. Bij Firehouse Mama kan André zijn gitaar optimaal laten vlammen!
Drummer Marco Besselsen is als 8-jarig jochie begonnen met drummen en had zijn eerste bandje op de lagere school. Marco is van harde rock naar een Joe Cocker tributeband gegaan. Daarna heeft hij nog gespeeld in een 60/70 jaren coverband. Marco dacht lekker met pensioen te zijn, maar zijn handen jeukten toch om weer de drumstokken ter hand te nemen. De uitnodiging van Firehouse Mama kwam op het juiste moment en vanaf nu slaat Marco daar de maat en is erg gemotiveerd en still going strong.

De interesse in blues en rock is voor bassist Joost Drost ontstaan toen hij speelde in de coverband FAKE. Daar maakte hij kennis met de muziek van Muskee. Hij heeft zelfs nog gespeeld op een jubileumfeest van Muskee. Joost stapte over van gitaar naar bas en zijn wens was om in een bluesband te spelen. Bij Firehouse Mama komt Joost aan zijn trekken wat blues én rock betreft. Joost is de stuwende motor.
Toetsenist en Hammondspeler Aldy Mulder (ex-F.O.G. Bluesband) en frontvrouw Jelena Olijslager (ex-Blooze on the Rocks), hebben midden 2014 een start gemaakt met de band Firehouse Mama en hebben daarmee een lekkere basis gelegd met de eerdere bezetting. Veel gespeeld ook in het land op festivals en in diverse venues. Begin 2017 is er een wisseling van een aantal bandleden opgetreden, maar de doelstelling van de band is nog dezelfde: mooie muziek laten horen waarbij bij voorkeur van het standaard repertoire wordt afgeweken. Met hier en daar een oude bekende in een Firehouse Mama jasje.

Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, e.v.a. en daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y.
De nummerkeuze wordt gemaakt uit de diverse blues, rock en bluesrockstijlen en krijgt ook steeds meer funky invloeden. En ……... eigen nummers staan op het verlanglijstje.

Firehouse Mama is in town, burning the place down with some fine, flammable, passionate music!

Firehouse Mama
Jelena Olijslager – zang
Aldy Mulder – hammond/ keyboards
André Weel – gitaar
Marco Besselsen – drums
Joost Drost – bas

Muziekpodium Estrado