Estrado live:

Fokko met support act Lekker Origineel
Estrado live:<br><h5>Fokko met support act Lekker Origineel</h5>
12
/ Jan
Zaterdag
2019

Estrado live:

Fokko met support act Lekker Origineel
Tijd
Deur open 20.00 uur. De band begint om 20.30 uur
Prijs
€ 8,00 exclusief € 0,50 servicekosten VVK . Deurprijs €12,00

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die na drie akoestische EP’s terug is met een nieuwe band en een arsenaal aan puntige rocknummers, epische gitaarsolo’s en kenmerkende directe teksten over de sportschool maar ook bijvoorbeeld het leven.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond, gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn 17e als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een goed ontvangen debuutplaat, een 3FM award, en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniël Lohues produceert het debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2011) en de band scoort een culthit met “Kip Paard Koe”, een bewerking van Fountain of Wayne’s “Sink To The Bottom”.


Tussen 2013 en 2016 brengt Fokko onder zijn eigen naam drie akoestische EP’s uit waarbij hij veel huiskamerconcerten aandoet. Daarna trekt hij zich even terug als frontman om vervolgens als gitarist/mandolinespeler met de Nederduitse folkrocker Tim Vantol door Europa te touren. In de luwte schrijft Fokko aan een nieuwe Nederlandstalige rockplaat waarbij hij zich net als in de tijd van Want Want laat inspireren door bands als Weezer en Skik, maar ook The Hives, Hugo Matthyssen en Nirvana komen zijdelings langs in het nieuwe werk. Tekstueel is Fokko enerzijds volwassener, bij vlagen wat nostalgisch, maar even puntig als altijd.

Nu, in 2018, zijn alle nummers voor Fokko’s nieuwe Nederrockalbum af. Met drummer Gelke, bassist Emiel van den Berg en gitarist Jurro Brouwers vormt Fokko – wederom onder eigen naam – een nieuwe band en gaat al snel met producer Guido Aalbers de studio in. Singles “Stadaarnietzodoeiets” en “In De Sportschool” komen in april en mei vlot achter elkaar uit en de band wordt geselecteerd voor de Popronde. In de zomer staan de opnames voor het nieuwe album gepland.

Het voorprogramma wordt gedaan door Lekker Origineel, een van de best ontvangen bands van Local Heroes 2.

Ontstaan uit liefde voor Ska, en een gebrek daar aan op Nederlandse bodem, is in 2013 een project opgericht in het pittoreske Hulshorst om meer Ska op de Nederlandse podia te krijgen.

In de loop van 2 jaar is hier een band uit ontstaan die nu door het leven gaat als Lekker Origineel. Het doel van Lekker Origineel was om liederen uit de vaderlandse popmuziek beter luisterbaar te maken door er een flinke injectie Ska, Reggae en hier en daar wat Punkrock doorheen te gooien. Het resulteerde uiteindelijk in een EP genaamd “Liedjes Van Toen Voor De Mensen Van Nu!”.

In de daar op volgende jaren werd er hard gewerkt aan eigen materiaal en zie daar: de gloednieuwe EP 'Groetjes Ons!' Zes harde, dansbare, herkenbare en bovenal lekker originele nummers voor thuis, op het werk of onderweg. Lekker Origineel, de band die Nederlandstalig weer tot een lust voor het oor maakt!

Muziekpodium Estrado