Estrado goes Undercover: IRON MAIDEN by PIECE OF MAIDEN

Estrado goes Undercover: IRON MAIDEN by PIECE OF MAIDEN
16
/ Dec
Zaterdag
2017

Estrado goes Undercover: IRON MAIDEN by PIECE OF MAIDEN

Tijd
20:00 - 24:00
Prijs
Voorverkoop € 8,00 (+ € 0,50 reserveringskosten), aan de zaal € 11,00

Piece of Maiden is een Leidse Iron Maiden Tributeband, die vooral bekend is om het exacte Iron Maiden geluid en zang.

De band is in maart 2016 opgericht, toen Jeremy Geels en Dennis Kromhout besloten om hun passie voor Iron Maiden om te zetten tot een grote en identieke live show. Samen met vier snarenplukker "Steve" Harald Thierry, Marvin Erades en legendarische vocalist Michel Zandbergen, brengen zij de meest dynamische, energieke en diverse Iron Maiden ervaring die er te beleven valt.

Na een aantal shows in 2016 was Piece of Maiden zelfs gevraagd als support-act voor ex-maiden vocalist Blaze Bayley, nog altijd één van de hoogtepunten in hun jonge carrière.

Huidige bezetting:

Vocalen - Michel Zandbergen
Gitaar - Jeremy Geels
Gitaar - Marvin Erades
Basgitaar- Harald Thierry
Drums - Dennis Kromhout

In het voorprogramma speelt:

Hüsker Dütch

In de jaren tachtig was het Amerikaanse trio Hüsker Dü een van de meest aansprekende bands die uit de punkrockscene voortkwam. Hun eigenzinnige mix van prachtige melodieën verpakt in keiharde muren van gitaargeweld werden een begrip en ook hier in Nederland wisten ze veel fans te maken. Mede dankzij de VPRO die ze vaak draaide kwamen ze zelfd op Pinkpop terecht. De band stopte in 1988 maar de invloed bleef tot vandaag de dag groot. Alle bands uit de grunge-scene, van Nirvana tot Soundgarden, gaven toe heel erg veel naar Hüsker Dü te hebben geluisterd.

Met de release van de box set ‘Savage Young Dü’ (november) en het vroege overlijden van drummer Grant Hart is ook vandaag de muziek van Hüsker Dü nog volop actueel. De kracht van hun songs is anno nu nog net zo ongekend intens als in pak ‘m beet 1985.

Bas, Marcel en Eric begonnen al in de jaren tachtig samen muziek te maken in allerlei bandjes, je zult ze vroeger vast wel eens hier of daar hebben zien spelen in bands als The Gnome, Flamin' Stars enzovoorts. Een paar jaar geleden staken deze drie de koppen bijelkaar en besloten ze als Hüsker Dütch een tribute te gaan doen voor Hüsker Dü. Al sinds de jaren tachtig zijn ze grote liefhebbers van dat trio. Na jarenlange training hebben ze nu de sound van de echte Hüskers aardig in de bingers en popelen ze om dat live te laten horen.

Als je niet bang bent voor muziek waar de volumeknop voluit staat moet je dit zeker meemaken!

Je kunt hier alvast een voorproefje horen: https://soundcloud.com/huskerdutch en liken op facebook kan hier: https://www.facebook.com/huskerdutch/

Ticketprijzen:

- Voorverkoop €8,- euro(+ € 0,50 reserveringskosten),
- Aan de deur €11,- euro

Muziekpodium Estrado