Emil Landman & Support

Emil Landman & Support

Zoals sommigen postzegels verzamelen, en anderen whisky’s, zo verzamelt Emil Landman (Amsterdam, 1989) verhalen. Avontuurlijke verhalen, welteverstaan, opgedaan tijdens vele reizen langs verschillende continenten. Hij vat ze samen in liedjes die doen denken aan Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch.

Met kleine folkgeoriënteerde liedjes die afwisselen met grootser aangekleden band producties brengt hij je naar de rokerige kroegen van New Orleans, laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Nashville en maakt hij je getuigen van meer romances dan hij zelf aan lijkt te kunnen. Het overgrote deel van Colours And Their Things werd geschreven in de Verenigde Staten, hij werd er dronken, blut, doorregend, zielsgelukkig, doodongelukkig en verliefd.

Colours And Their Things, zo heet het debuutalbum van Emil Landman,dat dit najaar verschijnt bij V2. Het staat vol met bonte, kleurrijke verhalen, die  Landman verzamelde op een lange reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma en Chicago. De verhalen vertaalde zich in liedjes die vervolgens werden opgenomen met producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun). Het debuutalbum Colours And Their Things is het logische vervolg op de in eigenbeheer uitgebrachte EP “A Bargain Between Beggars” waarmee Landman al te gast was bij oa. 3voor12, DWDD en Radio 1.

Het moge duidelijk zijn, Emil Landman is een avonturier. VPRO 3voor12 is al enthousiast over zijn werk, hij kwam al langs bij DWDD en Radio 1, tourde mee met rondreizend festival De Popronde, verzorgde veelvuldig het voorprogramma van Mister And Mississippi en werkte samen met de Amerikaanse Grey Reverend (The Cinematic Orchestra, Bonobo). Nu zet Landman een volgende stap, met zijn debuutalbum Colours And Their Things is één ding duidelijk: dit is pas het begin van het avontuur voor Emil Landman.

Als supportact hebben we o.a. Eelke Ankersmit!

Tien jaar lang fungeerde hij als zanger en liedjesschrijver in bands. Met The Rag Trade bracht hij een plaat uit vol liedjes over opgroeien en aanverwante zaken. De kritieken op dit album waren unaniem lovend. Het leverde de band een supercrazyturbotophit op bij 3FM. Na het behalen van een 9.5 voor zijn afstuderen aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam is het voor Eelke Ankersmit tijd om solo verder te gaan. Eind september presenteerde hij zijn EP Old Friend in de Catharinakapel.

Eelke

En verder hebben we een Solo optreden van Backgammon!

Als frontman van Backgammon timmert hij al jaren aan de weg, en schreeuwt hij soms zijn longen uit zijn lijf. Ze maken enorm energieke indiepop-rock met een rauw randje, maar wie goed luistert merkt ook hoe eerlijk en oprecht de songs van Thijs van der Meulen zijn. Hij kleedt deze nummers dan ook moeiteloos uit en brengt de fundering aan het licht.

Op zowel gitaar als piano en met een stem die van meer ervaring spreekt dan zijn leeftijd doet vermoeden overtuigt deze eigenaardige rocker ook akoestisch alsof het niets is.

Thijs-9

Muziekpodium Estrado