Drumday 2017

Drumday 2017
24
/ Jun
Zaterdag
2017

Drumday 2017

Podium
Muziekcafé
Tijd
12:00 pm - 05:00 pm
Prijs
Gratis

Op zaterdag 24 juni vindt er weer een “DRUMDAY” plaats in Estrado. Dit keer een extra feestelijke editie want de “DRUMSTUDIO” viert haar 5-jarig jubileum in de huidige vorm en meer dan 22 jaar eigenwijs drumles in Harderwijk en omstreken stond Henk van der Neut als oprichter aan de wieg van “Drumschool Beukeneut”, de daaruit ontstane “Popschool” en tenslotte als “Drumstudio Harderwijk”.

En net als vorig jaar zijn er een aantal terugkerende elementen, zoals:

* Zelf spelen op op E-drums in oefenruimte 1;

Try-out

Speel zelf op een E-kit en ervaar de fantastische “Feel en Sound”

* Drumspeed contest.
Gedurende de dag kan iedereen 3 pogingen doen om de snelste drum(st)er te worden in één of meerdere van de onderstaande categorieën:
1) Single Strokes;
2) Double Strokes;
3) Single Paradiddle;

In de 1e categorie gaat Speedmetal drummer Wim van der Valk aan kop met 902 BPM gevolgd door Henk van der Neut met 840 BPM. Laatstgenoemde gaat in de 2e en 3e categorie aan kop met respectievelijk 940 en 740 BPM.

De regels zijn simpel: Gedurende 1 minuut probeer je zoveel mogelijk slagen te maken (BPM). Het aftellen begint zodra je gaat spelen en het tellen van de slagen stopt na precies 60 seconden. Hoe je het doet, is aan jou maar het moeten wel échte slagen zijn en bruikbaar bv. als Fill. “Pressrolls” tellen niet mee! De poging wordt in dat geval ongeldig verklaard! Je kunt dan nog 2x in herkansing………

De snelste deelnemer(s) in één van de categorieën kan een gepaste prijs verwachten die aan het eind van de dag bekend zal worden gemaakt.

* Demonstratie WORLD / AFRO-CUBAN op E-drums en A-drums .
Deze middag zal verder vooral in het teken staan van zomerse drumstijlen zoals Salsa, Mozambique, Songo en Samba en worden gepresenteerd op zowel E-drums als A-drums. Voor degenen die vorig jaar bij de clinic van Lucas van Merwijk zijn geweest een mooie gelegenheid om het nog eens in slow-motion mee te maken. Er zal deze editie ook ruimte voor wat uitleg over de diverse partijen.

* Demonstratie E-drums.
Henk van der Neut zal de veelzijdigheid van een E-drumkit demonstreren in de hierboven genoemde stijlen waarvan de meesten m.u.v. de Songo niet voor drums zijn bedoeld. De mogelijkheid om de onderdelen van de E-drumkit met één druk op de (muis)knop te veranderen in andere geluiden geven een drummer talloze mogelijkheid om zijn onderdelen zoals HiHat (wordt een Clave) en Snare (wordt een Conga) aan te passen aan de muziekstijl waarin het gespeeld wordt.

* Demonstratie A-drums.
Hetzelfde zal Franc auf dem Brinke gaan doen op A-drums voor met name de Samba.

* Brazilian Percussion Workshop.
Deze workshop o.l.v. Franc auf dem Brinke zal de deelnemers een instapje geven in de wereld van de Braziliaanse Samba zoals jaarlijks in o.a. Rio de Janeiro wordt gehouden. Daarbij worden vele instrumenten gebruikt zoals: Surdo (soort basdrum) , Tamborims (soort snaredrum), Tamboerijnen, Bells & Schudders. Kortom voor elke deelnemer een passend instrument met als resultaat een swingende Samba in de concertzaal van Estrado!

Speciaal voor deze editie:
* Gastoptreden van “DrumPeople” die voor deze gelegenheid zal bestaan uit Frans auf dem Brinke en Henk van der Neut.

De gasten van DrumPeople schuwen geen enkel object om op te slaan, incl. schoonmoeders 🙂 🙂
Geef ze Vuilnisbakken, Olievaten, Auto’s, Trucks, Bezems, Stofzuigers, Kratten, Containers, Mobieltjes, Flessen, Computers of zelfs etenswaren om op te spelen en verbaas je over de waanzinnige ritmes die zij daar uit weten te toveren!

Het zal een interactieve sessie met het publiek worden dus bereid je vast voor op veel drumgeweld!

Alvast een voorproefje? check de volgende link: DrumPeople: Product and Brand performances

Hou zaterdag de 24e dus vrij in je agenda voor deze enerverende Drumdag! Het begint om 12.00 uur en gaat door tot 17.00 uur.

Muziekpodium Estrado