Drumclinic

Drumclinic
Free Entry

Free Entry

Drumclinic

Op 5 september tijdens de opening van het culturele seizoen 2015, geeft Drumstudio Harderwijk een drumclinic in Estrado Café met een thema.

Diverse drummers zullen meedrummen met een liedje waarvan het publiek aanvankelijk alléén de drums te horen krijgt. Aan het publiek de vraag welk liedje het betreft en helemaal mooi als de drummer ook wordt herkend. De liedjes zijn geselecteerd op het hebben van een voor het liedje als geheel herkenbaar drumritme en/of drumfill zodat ook niet-drummers dit zouden moeten kunnen herkennen. De quizmaster van die dag zal het publiek voorzien van cryptisch omschreven aanwijzingen in geval het spelen ervan alleen niet voldoende blijkt te zijn…….

Bovendien worden de drumpartijen gespeeld op E-drums waarmee voor elk liedje de originele drumsound kan worden geïmiteerd. Dat vergroot de herkenbaarheid en dus de kans op het raden ervan. Er zullen echter een aantal liedjes worden gespeeld die ondanks dat toch enige diepere kennis van popmuziek nodig hebben om te kunnen worden herkend…….

De liedjes zijn afkomstig uit een tijdspan van meer dan 40 jaar popmuziek historie (jaren ’70 van de vorige eeuw tot het heden). Dus voor zowel jong en oud is het een uitdaging het juiste nummer op basis van alléén de drumpartij te herkennen. Zodra het liedje is herkend, zal de drummer zijn partij met het liedje samen in z’n geheel laten horen.

Voor degene die de meeste liedjes weet te raden, heeft Drumstudio Harderwijk nog een leuke verrassing in petto!

Dus graag tot ziens op 5 september vanaf 11.00 uur in Estrado Café!

Muziekpodium Estrado