The Dread Crew Of Oddwood met Plunder én Afterparty

The Dread Crew Of Oddwood met Plunder én Afterparty
16
/ Feb
Zaterdag
2019

The Dread Crew Of Oddwood met Plunder én Afterparty

Tijd
Deur open 20.00 uur. De band begint om 20.30 uur
Prijs
Earlybirds € 5,- (Eerste 100 kaarten, exclusief € 0,50 servicekosten). Voorverkoop € 8,00 (exclusief € 0,50 servicekosten). Deurprijs € 10,00

Deze keer een DISCO met een speciaal thema en twee toffe bands. Voor alle Trouwe Stappers die graag een keer een thema wilden om op los te gaan en voor iedereen die graag gewoon zichzelf blijft. Kom je een dansje doen? Voor 5 euro ben je erbij.

Avast me’earty yoho!” Klinkt dat raar voor stelletje Amerikanen? Ja! Maar misplaatst is het in dit geval niet. De piraten van The Dread Crew of Oddwood spelen namelijk folk in een heavy piratenjasje. Zij bevaren de woeste wateren van de piraten folk al sinds 2006 in hun zoektocht naar onontdekte venues en begraven schatten.

Berucht om hun energieke optredens, lichtvoetig gedans en sterke harmonieën zijn Wolfbeard O’Brady en zijn bemanning momenteel onderweg om in februari hun eigen sound in de vorm van meezingers, ballads, drinkliederen en arr’capella ten gehoren te brengen in Europa.

Voorprogramma: Plunder

De vijfkoppige band Plunder ontstaat in de wachtrij voor het festival Welcome to the Village, wanneer een stel muzikanten van de Academie voor Popcultuur besluit samen te werken. Hiermee gaat een wens van frontman Lennart in vervulling; een band starten die met folk instrumenten, muziek van verschillende culturen combineert. Plunders muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Partyfolk. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound.

Driekwart jaar na het ontstaan treden de muzikanten voor het eerst als Plunder naar buiten, voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt. In november 2015 is in een documentaire over de band Irolt te zien hoe Plunder een nummer van hen repeteert om het jaar daarop bij Irolt’s laatste optreden te komen spelen. De documentaire is te zien op NPO2 en Omrop Fryslân. In 2016 is de band naast het schrijven van nieuw materiaal, druk bezig met optreden. Zo speelt de groep bij de opening van Neushoorn in Leeuwarden en staat ze op het folk festival Pairc Pub in Joure, tussen namen als de Dublin Legends en Fiddlers Green.

Ook 2017 is een mooi jaar vol nieuwe avonturen, met als hoogtepunt een optreden op Keltfest en drie optredens op Castlefest. In de zomer van 2018 tourt Plunder samen met Pyrolysis een week lang met Theaterschip de Bald’r door Friesland onder de naam Varend Volk Tour en daarnaast worden steeds meer festivals geplunderd. Waarbij de band ook voor het eerst in Duitsland speelt. Momenteel legt de band de laatste hand aan een eerste demo en worden er ook plannen gesmeed voor meer optredens over de grens…
 

Muziekpodium Estrado