Blues Night Special

Blues Night Special

Liever zaten wij nu ook nog steeds lekker in de warme zon op het strand met een goed gekoeld citroenbiertje biertje in een hangmat. Maarja het is weer winter, dan gaan we maar gezellig binnen zitten met een goed donker speciaalbier van de tap!

En om dat binnen zitten wat fijner te maken gooien wij er een flinke pot bluesmuziek tegenaan. Dit doen we met Blues Night Special! Oude bekende en gezellig nieuw gezelschap. Tot in de late uurtjes janken de gitaren, trillen de bassnaren, knallen de drummers… En worden de zangers keer op keer s’ochtends wakker om erachter te komen dat ze door hun vriendin verlaten zijn.

leif-de-leeuw-bandZo hebben wij LEIF DE LEEUW weer terug op het podium.
Winnaar European blues award ‘best band 2015″ !!, winnaar van de Dutch Blues Challenge in 2014. En sleept al sinds zijn 14de de Sena young talent gutiar award binnen. Daarbij weten wij al lang dat deze jongen (en band!) goed is. Want hij speelde ook op SERIOUS BLUES 2 jaar terug. Nadat we hem weer zagen scheuren op Ribs&Blues was de knoop direct doorgehakt.

jjsharpDe JJ SHARP BAND klinkt misschien nog niet bekend. Maar niks is minder waar. Nu de 12 Bar Blues Band de oefenruimte voor de laatste keer verlaten heeft vond Jan Scherpenzeel het niet blues spelen toch te moeilijk. De JJ Sharp Band is een ander geluid dan 12BBB. Een goed doorleefde stem; strakke schone gitaarsolos; saxofoon vol met niet alleen blues maar ook jazz&funk!

roborlemansEn als headliner hebben wij een oude bekende. Ineens stond hij daar ook in Raalte op het podium. ROB ORLEMANS & THE HALF PAST MIDNIGHT. De echte bluesrotten in Harderwijk kennen deze naam maar al te goed. In 2007 nam Rob zijn show in Estrado op voor de DVD OPEN THE CAGE. En nu is Rob weer terug in Harderwijk. Zijn nieuwste plaat Highway Of Love, vol met goed doordachte songs vol rock & blues scored enorm lovende reviews over heel de wereld.

Samen met superdrummer Ernst van Ee & Klassebassist Piet Tromp zet Orlemans een enorm knallende ritmesectie neer die vanaf de eerste noot enorm gaat knallen op ons podium!

Deze avond is verplichte kost voor alle bluesrockerts in en om Harderwijk (en verder). Een avond lang de beste blues die Nederland te bieden heeft!

Muziekpodium Estrado