Audio Adam

Audio Adam

AUDIO ADAM bestaat uit Tjerk Koekkoek, Jasper Dijkstra, Ronald Maas en Robert-Jan Zigterman. De band beschikt over een gezonde dosis Groningse nuchterheid en een goed gevoel voor humor, maar het is ook een band met ambities. Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf) heeft Audio Adam een eigen sound weten te creëren, waarbij het internationale geluid een hoge dosis energie bevat.

Dat de muziek van Audio Adam vol energie zit is mede te verklaren door de positieve ‘flow’ waarin de band momenteel zit. In zijn relatief korte bestaan heeft Audio Adam al een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken: ze werden verkozen tot 3FM Serious Talent, speelde door het ganse land tijdens de Popronde en stonden namens de provincie Groningen in de finale van de Sena Awards en op 6 maart is met Moving Down The Grey Line het tweede album van de Nederlandse rockband Audio Adam verschenen. De band noemt Snow Patrol en Starsailor als belangrijke invloeden en al luisterend naar sterke liedjes als Old Side Up en Strong Enough snappen wij dat heel goed.

Support act: THE TIGHTROPES 

tightropesThe Tightropes zijn opgericht in 2012 en racen sindsdien als een ronkende machine door de Nederlandse muziekwereld. Na de 200 verpletterende shows die ze in bijna 3 jaar tijd gaven, is duidelijk dat The Tightropes niet meer weg te denken zijn uit de scene. Van jazz tot harde bluesrock en van klassiek tot punk, uit alle genres haalden de muzikanten wel iets. Dikke funky blues/rock ’n roll vinden ze zelf. Wil je echt ervaren hoe ze klinken dan zul je gewoon naar een live show moeten komen. Gelukkig zijn die er genoeg.

“Jonge mannen van The Tightropes komen in buurt van perfectie” – 3voor12

De band zette een koers in waarin ze zich nauwelijks laten beïnvloeden door de publieke opinie. Zomaar een citaat: ‘Fuck it, dit zijn wij! Met onze eigen, rauwe muziek showen we de mensen wat we kunnen. Dat is wat we willen. Of het nu voor tien man is of voor duizend. Wij geven altijd alles.’ Op het podium heerst een te gekke chaos en de gitarist, bassist en drummer laten letterlijk een verpletterende indruk achter.

“Deze mannen weten hoe ze denderende drums, stuwende bassen en jankende gitaren moeten mixen tot een eigen geluid, dat even nostalgisch als eigentijds klinkt.” – Eurosonic 2013/2014
De mannen zijn werkelijk waar overal te vinden en aan de opmars lijkt geen einde te komen, dat is iets waar de mannen ook niet aan willen denken. Inmiddels hebben ze al twee EP’s uitgebracht en is de debuut plaat aanstaande. Deze kan in de eerste helft van 2015 verwacht worden.

Muziekpodium Estrado