Muziekcafé: APRIL + Barefoot and the Shoes (BE)

Muziekcafé: APRIL + Barefoot and the Shoes (BE)

Aanstekelijk, dansbaar en duidelijk geïnspireerd op de drumcomputers en synthesizers uit de jaren ’90. Dit is APRIL. In augustus vorig jaar verscheen hun eerste single “Raw Love” Met deze single werd APRIL binnen één dag door 3FM bestempeld tot “Serious Talent”. In september volgde de EP ‘Crimson’ en hiermee tourde het door Julia Hendriks en Jorn Mathijssen aangevoerde gezelschap langs 22 shows tijdens de Popronde. In 2015 krijgt de band ondersteuning van stichting de Coöperatie om hun live productie naar een nog hoger niveau te tillen. De band speelt niet voor publiek, maar perfectioneert onder leiding van Daniel Rose (C-Mon & Kypski, SKIP&DIE) een jaar lang achter gesloten deuren hun live show. Vanaf december gaat de band weer optreden en in 2016 volgt er veel nieuw materiaal.

Highlights

3voor12 Hollandse nieuwe

OOR talent

3FM Serious Talent

Popronde 2014

Pers

http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2014/september/April-Utrecht-electropop-Crimson-EP.html

http://cortonville.com/cortonville-tipt-april-op-popronde/

http://oor.nl/#!/articles/oor_goes_popronde_april/feature

http://www.thedailyindie.nl/#!09-april/ckuk

Discografie

Raw Love (single) https://www.youtube.com/watch?v=Jij44IBIeio

Crimson (EP) Crimson by April on Spotify

Social

www.apriloffcial.com

www.instagram.com/APRIL_NL

https://www.facebook.com/AprilOfficialNL/

https://twitter.com/aprilofficialnl

 

Barefoot And The Shoes
Barefoot And The Shoes - credit Eva VlonkBarefoot And The Shoes is een jonge indiefolkband uit Leuven (BE) die er ondanks zijn jeugdigheid al een heel parcours op heeft zitten. Barefoot And The Shoes is wat je noemt het prototype van een band die zich via het live circuit in de kijker wist te spelen en niet van plan is om die focus te verliezen. Ze brengen eigentijdse folkrock, rootsy muziek gekruid met uiteenlopende invloeden van Tom Waits, The Doors, Paul Simon en Nick Drake tot Jack White, Bon Iver, Elliott Smith, Jeff Buckley en Led Zeppelin.

Centraal figuur in de band is Brent ‘Barefoot’ Buckler, gezegend met een krachtige stem.

Omringd door een gepassioneerde band vertelt hij verhalen als een grootstadstroubadour.

Met ‘Exit Out Of Dreamland’ (2011) en ‘The Lalaland Laggard’ (2013) heeft de band reeds twee albums uitgebracht. Beide albums werden met lovende kritieken ontvangen, meerdere singles kregen airplay op Radio 1 in eigen land. Een nieuw album verschijnt in 2016.

Barefoot And The Shows staat bekend om de sterke live shows. Menig talentenjacht schreven ze reeds op hun naam en ze speelden op grote podia en festivals als Dranouter, Marktrock, Mano Mundo, Suikerrock, Ancienne Belgique en Depot Leuven en in het voorprogramma van acts als Eva de Roovere, An Pierlé en The Bony King of Nowhere.
Barefoot And The Shoes – ‘Kings of Old’ (Schuur Sessies):
https://www.youtube.com/watch?v=OBSyXi91uZw

Barefoot And The Shoes – ‘Woodman’ (Schuur Sessies):
https://www.youtube.com/watch?v=x7Olq8avK80

http://www.barefootandtheshoes.com

Muziekpodium Estrado