Anne Soldaat met in het voorprogramma Bony Macaroni @ Harold Bergsma

Anne Soldaat met in het voorprogramma Bony Macaroni @ Harold Bergsma

Al ruim twintig jaar kennen we hem. Als solo-artiest. Als lid van Daryll-Ann. Als sideman van Tim Knol. Als fabelachtig gitarist. En als schrijver van beeldschone liedjes. Soldaat is een household name en is dit jaar vijftig 50 geworden. Wie zou hem dat geven. Op 17 april, verscheen zijn vierde soloplaat “Talks Little, Kills Many” op Excelsior Recordings. Een prachtplaat met een ander geluid, terwijl hij toch klinkt zoals alleen Aso dat kan. Deze keer niet in Amerika opgenomen, maar gewoon in Mokum. In kleine bezetting gaat Soldaat dit jaar voor de intieme podia in de clubs en op de festivals. Waar zijn kunsten op gitaar nog beter tot zijn recht komen. En hij met zijn nieuwe nummers laat zien dat hij zeker tot een van de beste songschrijvers van Nederland gerekend mag worden. Vijftig jaar Anne Soldaat. We kunnen niet wachten op de volgende vijftig.

Volkskrant: “Voortreffelijk Album” ****

Nieuwe Revu: ” Amsterdamse Alleskunner komt met een verrukkelijke sixtiesplaat. Pure klasse, een perfecte lentesoundtrack.” ****

OOR: “Frisse melodieen, onweerstaanbare koortjes, sprankelend gitaarspel.”

Nieuwe Revu: “Wat ook nog weleens gezegd mag worden: Anne Soldaat is waarschijnlijk het allerbeste wat de Nederlandse popmuziek te bieden heeft. En niet alleen nu, eigenlijk wel in het licht van de hele vaderlandse popgeschiedenis.”

Bony Macaroni:

Bony MacaroniStefan Bonestroo, a.k.a. Bony Macaroni, is beter bekend als frontman van de Nederlandse pop-punkband The Press and the President. Hij speelde eerder in de Catharinakapel, waar hij bewees dat de sterke popsongs ook akoestisch overtuigen. Het is kennelijk zo bevallen dat hij onder de naam Bony Macaroni ook akoestische muziek is gaan uitbrengen. Voorproefje? Luister op bonymacaroni.bandcamp.com.

 

Harold BergsmaHarold Bergsma:

Harold is een jonge, enthousiaste muzikant uit Nunspeet die erg graag in de spots staat. Op jonge leeftijd maakte hij zijn debuut in een duo en nu betreedt hij het podium in zijn eentje. Met zijn akoestische gitaar brengt hij eigen nummers en covers. Hij speelde eerder al in Estrado en op Veluwpop en is nu onderweg naar zijn eerste EP.

Muziekpodium Estrado