WORDT VERPLAATST – Amsterdam Klezmer Band – 14.30 uur

30
/ Mei
Zondag
2021

WORDT VERPLAATST – Amsterdam Klezmer Band – 14.30 uur

Tijd
Deur open 14.10 uur Aanvang 14.30 uur
Prijs
Prijs € 18,00 (+ 1,25 euro reserveringskosten) Alleen online verkrijgbaar.

Terug van weggeweest in ons jubileumjaar. Een feestje, jazeker maar volgens de regels. Vanwege de ruimte wijkt Jazzdagen Harderwijk uit naar het muziekpodium van Estrado Harderwijk. Zoals het er nu uitziet een “zitfeest” maar wie weet wat er weer is toegestaan.

De Amsterdam klezmer band is inmiddels een vaste en bijzondere waarde binnen de klezmer en Balkan scène, maar vooral ook daarbuiten. Bijna 25 jaar gingen voorbij waarin de band het presteerde om geen seizoen van de radar te verdwijnen. De titel ‘hardest working band in klezmer’ zou de band dus niet misstaan. De AKB beleefde gouden momenten op Sziget, Lowlands, North Sea Jazz, Cité de la Musique, Concertgebouw, Paradiso, Wiener Konzerthaus en vele andere prachtige theaters, clubs en festivals over de hele wereld.

Nu is daar een nieuw album: FORTUNA. Gecharmeerd door producer Stefan Schmid’s voorstel om onderlinge patronen te doorbreken en de comfort zone los te laten, gaf de zevenkoppige klezmer formatie hem de vrije hand om zijn invloed te laten gelden. Schmid trekt op Fortuna de doorgewinterde ziel van de Amsterdam Klezmer Band open. Een rauwe rand, spannende lagen en authentiek spelplezier. Schmid: “In wezen gaat het over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en de Amsterdamse smoel, dat is de AKB in een notendop”.

De band heeft een geweldige live reputatie. Jaarlijks zien we volgeboekte speellijsten. De Amsterdamse klezmer inspireert wereldwijd en er duiken bands op die AKB-nummers coveren. Wat de AKB onderscheidt van veel andere Balkan en klezmer bands is de wijze waarop de band, veelzijdig en altijd in ontwikkeling, er telkens in slaagt haar muziek een nieuwe lading te geven. De muziek van de band staat altijd open voor afwijkende of prettig ontregelende muzikale invloeden. Daarom klinkt de band fris, opwindend en dat krijgen ze dubbel en dwars terug van het publiek.

Line-up:

 • Jasper de Beer – Double bass, guitar banjo, backing vocals
 • Job Chajes – Alto saxophone, Vocals
 • Alec Kopyt – Vocals, percussion
 • Gijs Levelt – Trumpet
 • Joop van der Linden – Trombone, percussion
 • Janfie van Strien – Clarinet, backing vocals
 • Theo van Tol – Accordion

Prijs: € 18,- (+ € 1,25 reserveringskosten)
Kaarten zijn is alleen online verkrijgbaar. Er is geen verkoop aan de deur.

Let op onderstaande voorwaarden:

 • Koop je kaarten van tevoren online via www.estrado.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen;
 • Kom niet naar Poppodium Estrado als je ziekteverschijnselen hebt;
 • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek een stoel toe in de zaal;
 • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
 • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Muziekpodium Estrado