Estrado Live

16Down
Estrado Live<br><h5>16Down</h5>
09
/ Feb
Zaterdag
2019

Estrado Live

16Down
Tijd
Deur open 20.00 uur. De band begint om 20.30 uur
Prijs
€ 14,00 in de voorverkoop, (plus € 0,50 reserveringskosten), € 17,50 aan de deur

 16Down is bekend van de albums “Headrush”, “Life in a Fishbowl” en “F.L.O.” De band van Marco Hovius, zanger/gitarist/componist en tekstschrijver.

Hij heeft meerdere radiohits en chart noteringen op zijn naam staan. De bekendste is “Subtle Movements”, vaak genoemd in de top100 allertijden. 16Down onstond in 1997 na het uiteenvallen van “the Prodigal Sons”.De virtuose gitarist Marco Hovius werd gebombardeerd tot zanger /componist en 16Down was een feit. De muziek begeeft zich op het snijvlak van Rock , Pop en Alternative met invloeden uit allerlei stijlen van Klassiek tot Hiphop maar heeft desondanks een eigen identiteit .

Vanaf 2001 begon 16Down zich aan het grote publiek te presenteren met vele hoogtepunten op radio en tv waarbij ze dagelijks voorbij kwamen op zenders zoals 3FM,MTV,TMF en “the Box”. Een hoogtepunt was een tour met Anouk op 17 uitverkochte podia in Nederland en Belgie, daarna dook de band de studio in voor het 2e album. Het album “Life in a fishbowl” was eveneens een succes, o.a. het nummer “The day that I met you” werd dagelijks gedraaid bij Radio538.Een tour van 1,5 jaar volgde waarbij alle grote podia en festivals waaronder Lowlands,Zwarte Cross,Paradiso,Parkpop,Bospop,Noorderslag ,Uitmarkt en de grote bevrijdingsfestivals van Zwolle ,Nijmegen,Amsterdam,Groningen werden aangedaan.

Ondertussen werkte Hovius door aan het album F.L.O. dat werd opgenomen in de legendarische studio “Prairie Sun Studio’s” in San Francisco. De studio waar o.a. Tom Waits, Iggy Pop en Nine Inch Nails opnamen. De F.L.O. tour was een succes in de grote zalen en festivals van Nederland. Naast touren, werkte Hovius samen met RudeBoy (Urban Dance Squad), DonDiablo (dj) en bracht samen met hen nummers uit.

In 2011 zette Hovius een Vintage Studio op in Salland, waar hij musiceert, componeert, produceert en opneemt. Voor 16Down, maar ook voor andere bands en muzikanten (Tim Akkerman (Direct), TrickleBolt, HeyKid,International Strongmen league,Def of Madmen etc.

In september 2018 was er een optreden in Hedon waar ook nieuw materiaal werd gepresenteerd . 16Down gaat in Estrado nieuw en oud werk combineren als try out voor de release van het 4e album gepland na de zomer 2019.

Marco Hovius -leadvocals/guitar/piano
Bauke Bakker -drums /backing vocals
Reindert Kragt -bass /backing vocals
Marijn van den Berg -drums
Serge Bredewold -bass /backing vocals

Muziekpodium Estrado