vrijwilliger worden

Estrado is een pop/cultuurpodium, zoals een sportclub zich op sport en ontwikkeling van sporters concentreert focussen wij ons op muzikanten en het ontwikkelen van muzikanten. Om die ambities vorm te geven, is de bijdrage van vrijwilligers voor, tijdens en na concerten en alle andere activiteiten in Estrado onontbeerlijk! Zonder de bijdrage van vrijwilligers zouden al die ambities simpelweg onmogelijk zijn.  De zoektocht naar enthousiaste vrijwilligers is daarom een voortdurend proces……

 

Maar wat voor vrijwilligers zoeken wij eigenlijk? Het belangrijkste is dat je affiniteit met (live)muziek hebt. Houd je de Nederlandse muziekwereld een beetje in de gaten, kan je een beetje gitaar pingelen, of houd je gewoon van lekker bandje kieken? Dan heb je wat wij zoeken!

Vrijwilligers werken bij ons op een vrijwillige (goh) basis, dit betekend dat jij zelf kiest wanneer je wilt werken. Kan je bepaalde evenementen niet, of wil je beslist niet op een jazz avond werken. Dat is geen probleem. De meeste van onze evenementen vinden plaats op de vrijdag & zaterdagavond / nacht.

Lijkt het jou wat om mee te helpen bij Estrado maar weet je niet precies wat je zou willen doen? Hieronder staan de 5 facetten die een evenement nodig heeft. Door er op te klikken verschijnt er een uitleg over wat voor werkzaamheden per facet zitten

[showhide type=”horeca” more_text=”Horeca” less_text=”Horeca invouwen”]

Een poppodium kan natuurlijk niet zonder een behoorlijke bar en dito bediening. Als medewerker horeca ben je de belangrijke schakel tussen de gast en Estrado. Je hebt direct contact met de gasten die van jou verwachten dat je ze gastvrij en correct voorziet van een natje en droogje net zoals jij dat ook verwacht als je zelf uit bent.

Daarbij maken wij geen onderscheid tussen de te bedienen gasten en dat laat je zien door de gasten correct te woord te staan en naar behoren te bedienen ook als de gast inmiddels een paar biertjes verder is en hij de teugels wat laat vieren als het gaat om de gebruikelijke omgangsvormen.

Uiteraard kent de barmedewerker zijn grens wel onder alle omstandigheden en weet op tijd te signaleren en/of in te grijpen zodat dit niet leidt tot ongewenste situaties….!

[/showhide]

[showhide type=”tech” more_text=”Techniek” less_text=”Techniek invouwen”]

Voor een geslaagde show zijn alle disciplines nodig maar als de techniek faalt, is het gedaan met de pret! De band kan naar huis en de avond is verpest, tenzij………..de mensen van techniek in staat zijn om het probleem ”on the fly” op te lossen.

Om dat mogelijk te maken, heeft Estrado een professionele kracht in huis die thuis is in alle facetten van de techniek die nodig is om een geslaagde avond te garanderen. Denk dan aan de volgende zaken:

– Geluidstechniek;
– Lichttechniek;
– Elektronicatechniek;
– Elektrotechniek;
– ICT.

Als vrijwilliger met interesse in techniek wordt je beoordeeld op je mogelijkheden om te kunnen functioneren in het team wat tijdens evenementen zorg draagt voor het goed verlopen van alle technische aspecten: Zaaltechniek, podiumtechniek, lichttechniek.  Daarnaast is er ruimte voor stagehands die hand- en spandiensten in en om het podium verrichten.

Als stagehand beginnen is een goede start om kennis te maken met de wijze waarop een concert wordt voorzien van licht en geluid. Estrado verzorgt interne cursussen voor o.a. geluid en na het volgen ervan zou je dan kunnen meelopen met een reeds doorgewinterde podium of zaaltechnicus om de fijne kneepjes af te kijken. Het moment waarop je zelf aan de knoppen mag zitten, is afhankelijk van vele factoren die je tijdens je meeloopperiode zult gaan ervaren en staat ter beoordeling van de technici van Estrado. Tenslotte is het een job met verantwoordelijkheid voor de band en het publiek!

[/showhide]

[showhide type=”keuken” more_text=”Keuken” less_text=”Keuken invouwen”]

Estrado beschikt over een professioneel ingerichte keuken die is voorbereid op het kunnen serveren van maaltijden tot wel 100 personen.

Als vrijwilliger kun je als onderdeel van de keukencrew werkzaam zijn om de artiesten / bands, crew & gasten van eten of lekkere hapjes te voorzien. En wellicht beschik je zelf ook nog over culinaire kwaliteiten die toepasbaar zijn in ons keukenconcept………

[/showhide]

[showhide type=”zaal” more_text=”Zaal” less_text=”Zaal invouwen”]

Voor het goed verlopen van een activiteit zijn er medewerkers nodig die de bezoekers begeleiden en helpen vanaf het moment van binnenkomst tot het verlaten van de zaal na afloop van het evenement. Denk aan:

  • Entree:
    Het controleren van de tickets van bezoekers en een oogje houden op het naleven van de punten van ons huisreglement.
  • Garderobe:
    Een bezoeker van Estrado laat zijn of haar jas en/of overige persoonlijke zaken achter bij de garderobe medewerker in de veronderstelling dat het daar veilig en vertrouwd wordt bewaard voor de duur van de activiteit. Na afloop zorgt diezelfde persoon voor een correcte aflevering aan de juiste persoon. Het beheren en afhandelen van eventuele verloren en gevonden voorwerpen hoort daar ook bij.
  • Schoonmaakdienst:
    Dit is doorgaans een gezamenlijke verantwoordelijk voor alle medewerkers. Als bv. de garderobe leeg is, pak je ook een bezem om de tent weer schoon te maken. Je gaat in elk geval niet toekijken hoe anderen dat aan het doen zijn.

[/showhide]

[showhide type=”pr” more_text=”PR” less_text=”PR invouwen”]

Wat moet je met een popcentrum vol activiteiten als het publiek van toeten noch blazen weet……?????

De website, de Facebook pagina en het Twitteraccount zijn de belangrijkste kanalen naar buiten toe om dit aan het publiek kenbaar te maken.  Daarnaast verschijnen er regelmatig promotionele stukjes in de lokale kranten en indien nodig in vakbladen indien het evenement zich daarvoor leent. Tenslotte worden er billboards geplaatst in de stad om bv. een concert in de week voor aanvang aan het publiek kenbaar te maken.

Estrado heeft een team van PR medewerkers die zich daarmee bezig houden. Ben jij ook iemand die bv. pakkende stukjes tekst over een activiteit weet te schrijven voor de krant en daarnaast niet vies is van een rondje door de stad om de billboards te plaatsen ???

Neem dan eens contact met ons op.

[/showhide]

Uiteraard geven wij ook wat terug aan onze vrijwilligers. Behalve een leuke en leerzame werkplek met vriendelijke mede-vrijwilligers is vrijwilligerswerk ook een goede toevoeging aan je CV. Zo krijgen vrijwilligers van ons ook gratis toegang tot de evenementen in Estrado / Catharinakapel op evenementen waar je zelf niet aan het werk bent. En krijgen onze vrijwilligers een kleine vrijwilligersvergoeding per gewerkt uur.  Daarbij is Estrado een geweldige plek om kennis op te doen over alle aspecten die te maken hebben met het organiseren van evenementen.

Lijkt het jou leuk om ons team te versterken? Graag! Kom gerust eens langs bij 1 van onze evenementen  of laat in het formulier hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

 


Je naam(verplicht)

Je leeftijd(verplicht)

Geslacht
ManVrouw

Jouw email (verplicht)

HorecaTechniekKeukenZaalPR

Verdere op- en/of aanmerkingen