Muziekcafé

ESTRADO CAFÉ
vrije inloop EstradoMet ingang van het nieuwe seizoen – september 2015 – zal Estrado haar deuren ook elk weekend openzetten voor het publiek. In het vernieuwde muziekcafé kan men zich in een sfeervolle omgeving onderdompelen in al het moois wat muziekbeleving in al z’n vormen te bieden heeft. Of je nou graag naar muziek luistert of het actief wilt bedrijven al dan niet onder begeleiding van professionele musici, wilt luisteren naar een boeiend verhaal van één van onze vele schrijvers of een goede rockopera wilt zien en horen, het kan allemaal in het café. En om het compleet te maken is de bar geopend: koffie, thee, fris, bier & wijn……etc. Want cultuur maakt rijk én dorstig!

Naast de vrije inloop zullen er ook regelmatig allerlei culturele activiteiten in het café en in de overige ruimtes van Estrado worden georganiseerd in het kader van een nieuw concept: ESTRADO HELEMAAL. Zwerf door Estrado en laat je verrassen door muziek, theater, film, expositie of literatuur. Omdat we graag lokale en regionale culturele activiteiten willen ondersteunen, kun je daarvoor in aanmerking komen als je één of meerdere van de genoemde cultuurvormen beoefent.

Wat je daar verder ook kunt verwachten, hebben we hier voor je opgesomd:

 

 

  • Pop/rock avond: Iedere woensdagavond is de bar open voor degene die het midden van de week willen vieren met een hapje en een drankje. Onze huisDJ/ Barman VJ Cleanstream  zorgt voor bekende muziek en gezelligheid. Iedere woensdagavond vanaf 21:00 tot 01:00.

 

  • Latin Dance avond: Iedere donderdag avond vanaf half 11 (Na de danslessen van Salsa  Eslavida) is het Latin night. Heb je zin om even met de heupen te zwaaien en het dansen te oefenen, kom dan langs! Mocht je meer willen dansen, kijk dan op website van Salsa eslavida voor de lessen, of kom langs.
  • JAMSESSIES: Wil je wel graag muziek maken maar niet per se voor een podiumplek op het DIVE festival gaan dan zijn er nog de regelmatig terugkerende Jamsessies. Omdat wij het belangrijk vinden dat de toeschouwers daarvan ook iets behoorlijks voorgeschoteld krijgen, zullen de sessies niet plaatsvinden op de wijze die vrijwel altijd uitloopt op een anticlimax voor zowel muzikant en toeschouwer nl.: pak een instrument en klooi maar wat aan……… Wat we wel graag zien, is dat de betrokken muzikanten zich behoorlijk voorbereiden op de songs die in overleg met ons zullen worden gekozen en gespeeld voor het publiek en waar mogelijk is improvisatie natuurlijk ook mooi maar wel graag op een solide basis om het een beetje bij elkaar te houden!

 

  • DRUMCLINICS: Een maandelijkse drumclinic o.l.v. de huisdrummer van Estrado: ‘Henk van der Neut’. Een popcentrum waar de professionele musici al rondlopen… Dit geldt zeker voor Estrado. Deze wandelende drum-encyclopedie met een meer dan 40-jarige ervaring op drumgebied heeft alle ontwikkelingen op drumgebied vanaf de jaren ’70 (jawel, van de vorige eeuw) t/m de huidige ontwikkelingen meegemaakt en actief beoefend. De clinics zullen o.a. in het teken daarvan staan en overigens altijd een thema bij zich dragen. Dat kan zijn een bepaalde drumstijl zijn of nog eenvoudiger een bepaalde drumrudiment of een kruisbestuiving met andere disciplines zoals ‘’drummen samen met DJ’s. Hoe dan ook, als je zelf een enthousiaste drummer bent of er graag naar kijkt en luistert dan zul je hier aan je trekken komen.

De activiteiten zullen zoals gezegd in het hele Estrado gebouw plaatsvinden, bv.:

Concertzaal: In de vernieuwde concertzaal (waarin geluid en licht zijn verfrist) zal het hoofdpodium worden opengesteld voor bands, theater en film. Heb je een band die de moeite waard is of een theaterstuk met allure meldt je dan aan en gaan wij beoordelen of je een plekje verdient op ons hoofdpodium. Estrado biedt daarbij ondersteuning op gebied van licht en geluid van onze professioneel ingestelde medewerkers waarmee het mes aan twee kanten snijdt: jij mag op een professioneel podium spelen en de technici kunnen hun skills verbeteren.

Café: Hier kan alles van een band tot film worden georganiseerd.

Garderobe: behalve voor het opbergen van jassen is deze ruimte ook geschikt voor mensen die willen exposeren of een kleinschalige muzikale activiteit aanbieden.

Backstage (Drumstudio): Of wil je eens drummen op een manier die je nog niet eerder hebt meegemaakt….. Ook dat kan in de Drumstudio van Estrado. Die is ingericht met akoestische drums maar ook met speciaal geprepareerde tot digitaal omgebouwde akoestische drumkits. Inprikken van andere instrumenten is ook mogelijk dus ook daar kunnen interessante muzikale dingen ontstaan. Ook hiervoor geldt aanmelding vooraf.

Backstage (Oefenruimtes): Onze twee oefenruimtes zijn ook zeer geschikt voor leuke kleine acts. Of wat dacht je van een kijkje in de DJ-Booth van Estrado waar onze twee huis DJ’s van LAUW zich elke dag bezig houden met voorbereidingen voor nieuwe producties of shows (zoals het inmiddels beruchte ZOET feest) en jou zullen ondersteunen op je eerste schreden op weg naar het DJ-dom .

Kortom, laat je verrassen door de steeds wisselende activiteiten tijdens deze ESTRADO HELEMAAL dagen!

In elk geval tot ziens in september en houd de agenda in de gaten!