AGENDA - CULTUREEL
[bekijk overige evenementen]
vr 10  ZOET; eindejaarsfeest
vr 11  Jazz On The Corner
za 12  Jazz On The Corner
za 24  Ons feest
za 21  Winterblues
za 12  Emil Landman

Benieuwd wat je gemist hebt? Kijk dan in de 'oude' agenda.

Naast de publiekelijk toegankelijke evenementen gebeurt er meer in Estrado! Kijk op de pagina Derden in Estrado voor meer informatie.

 
za 18 mei [Metal]

Heidevolk   

 
Heidevolk

Geloof het of niet! Goed nieuws voor allen!

Het bier zal weer vloeien in ons Gelderland en dat wel op Zaterdag 18 Mei in de Estrado Harderwijk. Je hebt het al geraden? Inderdaad, Heidevolk komt bij ons langs om een ouderwets goed folk-feest te geven.

Onze headliner Heidevolk is natuurlijk geen onbekende band meer in de Nederlandse en Europese Metalscene. Na een aantal tours met onder andere Alestorm, Ensiferium. Tyr , Moonsorrow en het verschijnen op de grote metalfestivals in Europa, hebben ze toch wel bewezen geen beginnende en kleine band in de Folkmetal meer te zijn.

Net als alle grote folkmetal bands worden de teksten natuurlijk in de eigen taal gezongen en dat maakt dit gelijk een hele bijzondere band. Heidevolk is 1 van de weinige succesvolle internationale bands die in het Nederlands zingt over oud-Geldersche Mythes en Sagen.

Deze band onderscheid zich van de rest door hun tweestemmige zang, welke ook live een genot aan het oor is.

Als 2e band deze avond is er gekozen voor Myrkvar. Voor de kenners onder ons, inderdaad, dit wordt een folkmetal-avond. De niet-kenners zullen het ook wel doorhebben: Myrkvar is een Nederlandstalige symfonische folksmetal band. Myrkvar weet heel mooi het keyboard en de viool toe te voegen aan de stevige grunts met zware gitaren.

Myrkvar heeft vorig jaar hun 2e album uitgebracht en zich nu al op verscheidene festivals laten zien en het podium al gedeeld met onder ander: Sodom. Arkona, Heidevolk en nog veel meer.

En als openingsband is er gekozen voor de lokale band Rhovanion. Net als Heidevolk zal dit voor de meesten geen onbekende band zijn. Rhovanion speelt een eigentijdse mix van classic folkrock met een goede diepe laag folkmetal erdoor gemixt.

Met het overherkenbare geluid van de doedelzak en de rauwere zanglaag erover, zal Rhovanion als een perfecte openingsact starten voor deze fantastische Folkmetalavond.

 


Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:00
Toegang tot: 23:55

€ 10.00
Vriendenprijs: € 8.50 (aan deur)
> BESTEL KAARTEN